torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Garanterat trängselfritt när Pressbyrån öppnar sin första obemannade

Publicerad: 19 januari 2021, 12:47

I dag är det premiär för Pressbyråns obemannade butik, placerad utanför entrén till Westfield Mall of Scandinavia i Solna. Garanterat trängselfritt utlovas – bara en kund släpps in åt gången.

Ämnen i artikeln:

ButikskonceptPressbyrånDagligvarorObemannade butiker

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Då öppnar personallösa Pressbyrån: ”För dialog med flera fastighetsägare”

– Vi är väldigt spända på att öppna vår allra första fristående Pressbyrån Go, även om det såklart är andra förutsättningar än vi från början planerat för. Detta till trots är vi glada över att kunna ha en så pass flexibel och välutvecklad teknik att vi med trygghet kan slå upp portarna nu, säger Retian Convenience vd Mariette Kristenson.

Butiken är 26 kvadratmeter stor. Med tanke på smittorisken har tekniken anpassats så att enbart en kund kan vara inne åt gången.

För att handla i butiken använder sig kunden av en app. När kunden tar en vara från hyllan läggs den automatiskt i kundkorgen, tack vara kameror i taket och integrerade vågsensorer. Ångrar kunden sig är det bara att ställa tillbaka varan.

Retain Convenience ser stora potential i konceptet med tanke på dess skalbarhet.

– Det är otroligt spännande att se vilka möjligheter den här tekniken skapar för såväl våra köpmän och konsumenter som fastighetsägare, säger affärsutvecklingschef Maria Isaksson.

Läs mer: Här öppnar Reitan sin första helt personallösa butik: ”Helt obemannad”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev