måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Foodoras offensiv – öppnar 30 nya butiker

Publicerad: 12 augusti 2021, 09:10

Q-handelsföretaget Foodora tar ett starkare grepp om den nordiska marknaden och etablerar ett 30-tal nya matbutiker i höst. ”De fyller ett behov som ingen spelare tidigare har mött”, säger koncernchefen Hans Skruvfors.

Ämnen i artikeln:

FoodoraLivsmedel

AR

Agneta Renmark

agneta.renmark@bonniernews.se


I dagsläget finns det 20 Foodora Markets i Norden. Det handlar om en hybrid mellan en fysisk och digital butik som erbjuder snabba hemleveranser av mat och dagliga konsumentprodukter sju dagar i veckan.

Nu meddelar företaget att man lägger in en högre växel och siktar på närmare 50 butiker innan årets slut.

LÄS MER: Foodora rullar ut 100 elbilar – här är visionen för nästa steg i logistiken 

– Vi leder förändringen framåt och skapar framtidens dagligvaruhandel. Vi har upprättat en bra och effektiv plan som nu genomförs i hög hastighet för att befästa vår position, säger koncernchefen Hans Skruvfors i ett pressmeddelande.

Omkring 25 procent av befolkningen i Sverige, Norge och Finland ska då ha möjlighet att beställa från en Foodora market, enligt företagets egen uppskattning.

– Vi har redan en stor bas aktiva kunder runtom i Norden som är vana vid snabba hemleveranser av restaurangmat. Utöver det har vi redan en befintlig budflotta på plats. Nu blir Norden lite mer rosa inom några månader, säger Hans Skruvfors.

LÄS MER: Snabbt Foodora får tummen ned av kunder: ”Kan bero på olika saker” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev