torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Fått ett erbjudande” – efter sex år byter Byggmax vd bransch

Publicerad: 10 februari 2023, 05:52

”Jag är tacksam över att varje dag ha fått arbeta med en fantastisk ledningsgrupp och så många drivna och duktiga kollegor”, säger Mattias Ankarberg.

När försäljningen i byggvaruhusen viker väljer Byggmax vd att ta uppdrag i en annan bransch. Mattias Ankarberg lämnar uppdraget som vd och koncernchef efter dryga sex år.

Ämnen i artikeln:

ByggmaxSällanköpshandeln

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Byggmax gick med förlust i fjärde kvartalet, och tappade fem procent i omsättning på helåret 2022 jämfört med året innan. ”Vi påverkas negativt av framför allt en sak: låg efterfrågan på större renoveringsprojekt”, sa vd Mattias Ankarberg i samband med rapporten.

Nu meddelar Byggmax att Mattias Ankarberg är på väg att lämna byggbranschen, efter sex år som vd och koncernchef. Han stannar dock på posten till och med 9 augusti 2023. Därefter väntar ett uppdrag som vd i en annan bransch.

– Byggmax är ett fantastiskt företag med stora möjligheter framför sig, men jag har fått ett erbjudande jag kände jag inte kunde tacka nej till, säger Mattias Ankarberg i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Så lönsamma är Bolist-butikerna – lista bolag för bolag

– Under Mattias tid har Byggmax blivit ett mycket starkare företag som står väl rustat för framtiden, säger styrelseordförande Anders Moberg.

– Jag är väldigt stolt över den modernisering av bolaget och kunderbjudandet som vi åstadkommit de senaste åren, de lyckade tillväxtinitiativen, och den tillväxtresa och starka resultatutveckling som vårt arbete medfört, säger Mattias Ankarberg.

LÄS OCKSÅ: Woodys succé – krossade index: Här är siffrorna butik för butik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev