söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Europapremiär för Ingkas nya citykoncept – Kings Mall i London har förvandlats till Livat Hammersmith

Publicerad: 24 februari 2022, 13:04

Två år efter Ingka Centres köp av Kings Mall i västra London slår portarna upp till Livat Hammersmith. Med landets första Ikeabutik i cityformat som dragplåster hoppas man på succé.

Ämnen i artikeln:

ButikskonceptIkeaHeminredning

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Ingka centres som driver köpcentrum i anslutning till Ikeavaruhus öppnar i dag Europas första köpcentrum under konceptet Livat.

Livat Hammersmith är resultatet av transformationen av Kings Mall i västra London som köptes av Ingka Centres för två år sedan.

Köpcentrumet har renoverats för att få en uppdaterad look som ska spegla Ingka Centres skandinaviska rötter och har försetts med extra ytor för avkoppling och umgänge.

– Våra mötesplatser har designats för att möta behoven hos dem som bor i stan med mer frekventa besök och färre bilresor, förklarar Cindy Andersen, vd för Ingka Centres.

Liksom de övriga 47 köpcentrum som drivs av Ingka Centres runtom i världen ligger Livat Hammersmith i direkt anslutning till ett Ikea-varuhus. Ikea Hammersmith som öppnade förra veckan är det första i Storbritannien i det mindre cityformatet.

Förutom Ikea huserar centrumet kedjor som Lidl, H&M och Primark, matställen, samt ytor för pop up-butiker och events.

Satsningen i Hammersmith är det första Livatkonceptet i världen som öppnar i ett cityläge. Ett andra projekt är under utveckling i centrala San Francisco i USA. 

Interiörbild från Livat Hammersmith, London

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev