tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Danska kedjan fortsätter expandera i Sverige: ”Vi ska bli rikskända”

Publicerad: 7 februari 2022, 13:57

Ilva öppnar fler butiker i Sverige.

Den danska kedjan Ilva öppnar två nya butiker och har därmed nått halvvägs till sitt mål att öppna åtta nya butiker innan slutet av 2022. Nu siktar kedjan även norrut. ”På sikt är ambitionen att vi ska bli rikskända i Sverige”, säger Martin Hallund.

Ämnen i artikeln:

Heminredning

JF


LÄS MER: Danska heminredningskedjan vill växa i Sverige – här är planen

Ilva fortsätter expansionen i Sverige och meddelar nu att de kommer att öppna en butik i Halmstad i mars och en i Helsingborg i maj. Kedjan inledde expansionen i Sverige under 2021 med målet att öppna åtta inredningsbutiker före slutet av 2022. Med de två nya butikerna är de nu halvvägs. 

– Förra sommaren öppnade vi en ny inredningsbutik i Kristianstad och det har gått fantastiskt bra. De svenska kunderna har tagit emot oss mycket väl och det har bara gett extra motivation i relation till våra planer för Sverige, säger Martin Hallund, som i dag är detaljhandelschef på Ilva och blivande vd. 

–Ambitionen är fortfarande att öppna upp till åtta svenska nya inredningsbutiker innan slutet av 2022. Därför tittar vi på nya lokationer i den här andra etappen. Just nu fokuserar vi starkt på att hitta spännande lokationer i områden som Kungsbacka, Borås, Jönköping, Linköping och Norrköping. 

När målet för 2022 har uppnåtts siktar Ilva mot att fortsätta sin expansion längre norrut i Sverige. 

– Vi har varit verksamma i södra Sverige under mer än femton år och är ett känt varumärke där. Men vi ska även fortsätta resan norrut till orter som vi inte är lika välkända i. På sikt är ambitionen att vi ska bli rikskända i Sverige. 

LÄS MER: Danska kedjan fortsätter sin Sverigesatsning – förhandlar om fler lägen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev