måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byggkedjan spränger 100-vallen i Sverige – och vill växa mer: ”Bevis på att vår tillväxtstrategi fungerar”

Publicerad: 27 oktober 2022, 08:54

XL-Bygg når magiska gränsen 100 butiker i Sverige. Foto: Pressbild

Sedan 2020 har XL-Bygg vuxit med 18 enheter, i och med att Materialmännen blivit medlemmar i kedjan. Nu har byggkedjans butiksbestånd passerat 100 i Sverige och innan 2023 är slut hoppas man på fler än så. ”Ser fram emot att fortsätta presentera och välkomna nya medlemmar.”

Ämnen i artikeln:

XL-ByggJärniaBolistMestergruppenBygg

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


XL-Byggs butiksbestånd växer så det knakar, och under torsdagsmorgonen låter kedjan meddela att 100-vallen nu är sprängd.

– Det känns väldigt roligt att vi fortsätter att växa, på både jämförbara enheter och genom strukturell tillväxt, men också att vi under 2022 har vuxit starkare än marknaden tre kvartal i rad. Att vi nu passerar 100 butiker ger oss ett gott bevis på att vår tillväxtstrategi fungerar och vår ambition är att generera en hög tillväxt och skapa värde till våra medlemmar, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-Bygg, i ett pressmeddelande.

Sedan 2020 har byggkedjan alltså vuxit från att ha 82 varuhus till 100. Redan i februari nästa år kommer beståndet vara större än så, med hela 108 varuhus.

– Jag är stolt över den resan vi har gjort inom XL-Bygg och som bygger på ett fantastisk erbjudande som genom alla år har attraherat entreprenörer. Resan för våra medlemmar ser alla olika ut. En del började med att såga timmer, arbeta med snickerier eller driva en brädgård. Oavsett vad, så är grunden våra drivna entreprenörer som med sitt starka lokala engagemang är duktiga på att ge service till sina kunder, säger Carl Littlewood i en kommentar.

XL-Bygg är en del av Mestergruppen, där även Järnia och Bolist ingår.

– Vi är glada och stolta över att fortsätta välkomna fria entreprenörer till oss. Vår framgångsrika resa är möjligt tack vare våra medlemmar som hela tiden fortsätter att utveckla sina verksamheter på ett fantastiskt sätt. Detta, tillsammans med vår kunskap, styrka och storlek inom Mestergruppen skapar en överlägsen position, säger Karin Eriksson, vd på Mestergruppen Sverige i en kommentar.

I pressmeddelandet avslöjar XL-Bygg även etableringsplanen för 2023, där man hoppas växa betydligt mer.

– Vi värnar hela tiden för att skapa bra affärer för våra medlemmar. Vår strategi är att fortsätta växa och stärka vår position som Sveriges ledande bygghandelskoncern och vår målsättning är 120 butiker innan 2023 är över. Vi ser fram emot att fortsätta presentera och välkomna nya medlemmar, säger Carl Littlewood.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev