måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Akademibokhandeln stänger citybutik: ”Får inte riktigt ihop lönsamheten”

Publicerad: 22 oktober 2021, 10:04

Akademibokhandeln stänger en av sina butiker i Umeå.

Foto: Daniel Norman

Akademibokhandeln stänger en av sina butiker i Umeå. ”Vår bedömning är att det inte är ekonomiskt försvarbart att driva butiken vidare”, säger Bokusgruppens försäljningschef Johan Junehed.

Ämnen i artikeln:

Akademibokhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I början av januari nästa år kommer Akademibokhandeln att stänga sin butik i MVG-gallerian i centrala Umeå. 

Det rapporterar Västerbottens-Kuriren. 

– Detta har givetvis varit ett tråkigt beslut att fatta, men butiken i Umeå city har under en längre tid haft utmaningar med fallande besöks- och försäljningssiffror och vår bedömning är att det inte är ekonomiskt försvarbart att driva butiken vidare, säger Johan Junehed till tidningen. 

– Det är egentligen en situation som vi har haft under en längre tid, där vi inte riktigt får ihop lönsamheten för den enheten. Vi ser över butiksbeståndet hela tiden, allt för att kunna öppna enheter på vita fläckar till att stänga där vi inte riktigt tjänar pengar, fortsätter han. 

Kedjan har ytterligare två butiker i Umeå. Den ena ligger i Avion Shopping den andra i city, franchisedrivna Åkerbloms. För dem ser lönsamheten bättre ut, enligt Johan Junehed. 

– Nu har vi haft en pandemi där butiker överlag har påverkats negativt. Vi ser sakta men säkert en återhämtning av besökare och betalande kunder sedan i somras, och det är positivt, så vi hoppas kunna jobba vidare med de här två butikerna, säger han. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev