torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

130 berörs när Coop stänger kontor och lager i Falkenberg

Publicerad: 26 februari 2020, 08:28

Nettos huvudkontor och lager i Falkenberg läggs ned i sommar. Detta eftersom butikerna successivt förs över till Coop. 130 medarbetare berörs.

Ämnen i artikeln:

CoopNettoDagligvaror

SB

Susan Berzelius

redaktionen@market.se


Coop har ställt om en tredjedel av Netto-butikerna till Coop och merparten av butikerna väntas ha gröna skyltar redan till sommaren. Verksamheten kommer därmed successivt att flyttas över till Coops butiksdrivande verksamheter och centrala funktioner, vilket innebär att huvudkontoret och lagret i Falkenberg kommer att avvecklas.

– Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Samtidigt är det kostsamt att driva parallella organisationer och därför avvecklas nu verksamheten i Falkenberg till sommaren, säger Patrik Levin, vd för Coop Vardagshandel.

Läs mer: Coop säljer Netto-butikerna till lokala föreningar

Coop meddelade redan i augusti 2019 att lagerverksamheten i Falkenberg skulle avvecklas. Detta eftersom varuflödet till butikerna som ställs om till Coop kommer från Coops lager.

Verksamheten i Falkenberg kommer att avvecklas till sommaren. Lagret i Falkenberg har 80 tillsvidareanställda medarbetare och på huvudkontoret är det 50 tjänstemän som är tillsvidareanställda.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev