onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Market Awards

Storvinnaren korad – Synsam är Årets retailföretag: ”Vi kan hålla fokus på kunden, tillväxten och ändå få ihop alla delar”

Publicerad: 19 oktober 2022, 19:38

Delar av Synsams ledning på scenen för att ta emot utmärkelsen Årets retailföretag på 2022 års upplaga av Market Awards.

Foto: Loke Westberg

Det blev till slut optikerkedjan Synsam som gick som storsegrare ur Market Awards. Efter att ha vunnit kategorin Optiker & Accessoarer, tog man även hem det allra mest åtråvärda priset Årets retailföretag.

Ämnen i artikeln:

Market AwardsSynsam

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Trots hård konkurrens med tio andra finalister, kunde Synsam till slut konstatera sig själva som vinnare av Market Awards pris Årets retailföretag.

Att optikerkedjan tar hem priset motiveras med orden:

”Årets vinnare har utvecklat kundupplevelsen, både när det kommer till personlig service och upplevelsen i butik. Hållbarhetsarbetet har förstärkts genom flera djärva beslut och företaget har tagit stora kliv vad gäller innovation, varumärke och sortiment. Det gedigna arbetet har resulterat i att vår vinnare har slagit ”all time high” vad gäller omsättning och lönsamhet. 

Juryn kan konstatera att vår vinnare levererar starkt i alla parametrar i Market Awards: Ekonomiska nyckeltal, varumärkesutveckling, kundnöjdhet, innovationsarbete och hållbarhet. Företagets arbete inspirerar och driver positiv förändring i hela branschen. Därför är Synsam totalsegrare i Market Awards 2022.”

Det blev den andra gången som kedjans vd Håkan Lundstedt fick kliva upp på scenen i spegelsalen på Grand Hôtel.

– Det känns ännu bättre den här gången, vi är stolta och jätteglada, säger han i samband med prisutdelningen och fortsätter:

– Att vi kan hålla fokus på kunden, tillväxten och ändå få ihop alla delar, det är ett starkt. Jag vill tacka mina ”första linje”-chefer, som är ute i butikerna och möter kunderna varje dag.

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev