onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Market Awards

Nu lanserar vi Market Awards – tävlingen som hyllar handelns vassaste företag

Publicerad: 25 februari 2022, 11:00

Market Awards delas ut till ett tiotal vinnare i olika delbranscher inom detaljhandeln. Dessutom utses en ”totalvinnare”. Boka in 19 oktober i kalendern då Market Awards delas ut under festliga former i samband med årets stora branschdag Retail Arena på Grand Hotel i Stockholm.

Market instiftar ett nytt pris – Market Awards – för att hylla branschens ledstjärnor. ”I den tid vi gått igenom är det viktigare än någonsin att visa upp handelns goda exempel”, säger Markets chefredaktör Fredrik Svedjetun.

Ämnen i artikeln:

Market Awards

Pontus Edman

redaktionen@market.se


Priset – eller priserna då det faktiskt kommer att finnas ett dussin olika priskategorier – är till för att inspirera och lyfta de goda exemplen i handeln.

– Branschen har gått igenom en tuff och svår tid där många snabbt har behövt ställa om under pandemin. Dessutom har den digitala transformationen gjort att konkurrensen från globala aktörer ökat enormt. Att då vara med och lyfta branschens bästa exempel är en del av vår vägledande och inspirerande funktion som branschtidning och jag tror att den rollen är viktigare än någonsin just nu, säger Fredrik Svedjetun.

Totalt kommer ett tiotal vinnare, en i varje delbransch, att mejslas fram. Juryn kommer bland annat att titta på faktorer som ekonomiskt utveckling, hur bolaget agerar i hållbarhetsfrågor och hur man jobbar med sina medarbetare.

– Dessutom kommer ett av bolagen som vunnit sin delbransch att utses till huvudvinnare.

”Att lyfta branschens bästa exempel är en del av vår vägledande och inspirerande funktion som branschtidning”, säger Fredrik Svedjetun. Foto: Gabriel Liljevall

Fredrik Svedjetun tror mycket på upplägget.

– Då vi tittar på varje delbransch separat kommer vi att täcka in alla typer av bolag i detaljhandeln, stora som små. Alla som presterar bra har chansen att vinna. 

Market Awards kommer att delas ut under festliga former i samband med årets stora branschdag Retail Arena på Grand Hotel i Stockholm den 19 oktober.

– Det blir konfetti och bubbel och ett rejält firande, försäkrar Fredrik Svedjetun.

Retail Arenas projektledare Lars Welin berättar om konferensen som Market liksom 2021 arrangerar ihop med Dagens industri:

– Retail Arena är en central mötesplats för hela handeln. Vi fångar upp stora trender, riktningar och rörelser i branschen och kommer liksom i fjol att fördjupa oss i vissa ämnen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev