lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kartläggning

Det går bra för egenvårdsbranschen. Narmeen Alsaifi, marknadschef, 13:e Protein Import (stora bilden), Mats Nilsson, vd för Svensk Egenvård (infälld överst), och Morgan Norrestam, vd på Svenskt Kosttillskott kommenterar utvecklingen.

Foto: Getty, pressbilder

Kartläggning: Bolagen som tjänar miljoner på hälsovågen

Många branscher i detaljhandeln hade det tufft 2022. Men konsumenternas aptit på kosttillskott, vitaminer och funktionsdrycker har bestått. Egenvårdsbranschen som helhet växte med fem procent förra året.
Markets kartläggning av de 50 största aktörerna i branschen visar en ännu starkare utveckling. Försäljningen steg med 7,5 procent och rörelsemarginalen stärktes till 11,2 procent i snitt – en positiv trend som hållit i sig år efter år.
”Det finns ett långsiktigt växande intresse för hälsa i allmänhet”, säger Svensk Egenvårds vd Mats Nilsson om utvecklingen.
Här är hela listan med omsättning och resultat för Vitamin Well, HSNG, 13:e Protein Import, Life, Njie och ytterligare 45 aktörer i branschen.

Publicerad: 20 juni 2023, 10:26

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se

Flera branscher inom handeln har under 2022 gått på knäna av de utomstående utmaningarna till följd av kriget i Ukraina och höga inflationstal världen över.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om detaljhandeln
Nyhetsbrev som ger dig full koll på alla branschnyheter

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 2 797 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 3 995 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Market InsightsSvensk EgenvårdSvenskt KosttillskottHälsa och egenvårdHandeln

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev