måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kartläggning

De dystra rubrikerna blir allt fler från e-handeln. ”Det blir en period av svält och nöd för just den här kanalen”, säger Stefan Olsson, detaljhandelsanalytiker på Ålandsbanken. Foto: Getty Images/Istockphoto

Bakslag för e-handeln – här är bolagen som vinstvarnar och varslar: ”Blir en period av svält och nöd”

E-handeln blomstrade under pandemin. Men nu faller onlineförsäljningen tillbaka samtidigt som investerare blir mer försiktiga, vilket har resulterat i en rad vinstvarningar. Market har tittat närmare på e-handelsbolagen som tidigare gasade för fullt – men som nu har tvingats dra i nödbromsen och lägga varsel, stora sparpaket och sänka prognoser. ”Om man inte har volymerna eller tillgång till någon form av bryggfinansiering över den tunga tiden får man krympa ännu mer”, säger Stefan Olsson, detaljhandelsanalytiker på Ålandsbanken. Här är tio pressade aktörer i e-handelssektorn.

Publicerad: 27 juni 2022, 08:22

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se

Under pandemin slog e-handelsbolagen rekord efter rekord. Försäljningen rusade och bolagen steg kraftigt på börsen. Men nu tycks glädjedagarna vara över. Marknaden har svängt om och e-handeln har fallit tillbaka.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om detaljhandeln
Nyhetsbrev som ger dig full koll på alla branschnyheter

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Market InsightsDesenioBooztKlarnaNa-kdSkincityMat.seNellyFootwayE-handelEkonomi

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev