Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handelns mäktigaste

Hon är Handelns Mäktigaste 2022: ”Otroligt häftigt”

Publicerad: 9 juni 2022, 09:42

Pernilla Nyrensten är Handelns Mäktigaste 2022.

Pernilla Nyrensten, medgrundare av outdoorsuccén Revolution Race, är Handelns Mäktigaste 2022. ”Det hade jag aldrig kunnat drömma om för nio år sedan när vi stod och packade varor i garaget”, säger hon till Market.

Ämnen i artikeln:

Revolution RaceDetaljhandeln

LÄS MER: Hela listan – här är Handelns Mäktigaste 2022 

Tidningarna Market och Dagligvarunytt har med hjälp av läsarna listat handelns 100 mäktigaste personer och företeelser sedan 2014.

Förra året utsågs corona till nummer ett, med motiveringen att ”inget fenomen och ingen person har haft större påverkan på detaljhandeln det gångna året”.

När pandemin nu har släppt greppet om världen står det klart att Pernilla Nyrensten, som med maken Niclas är grundare av Revolution Race, kniper förstaplatsen.

– Otroligt hedrande och häftigt! Jag är stolt över den framgångsresa vi har gjort på Revolution Race och det här är bara början, säger hon.

Hur tycker du att Revolution Race har påverkat handeln?
– På flera sätt. Revolution Race tror på att göra saker annorlunda. Vi hade en dröm om att revolutionera outdoor-industrin, vilket vi också har gjort. Genom att sälja högkvalitativa produkter till rimliga priser, lyssna in och fånga in våra kunders förväntningar och behov, befinna oss digitalt på sociala plattformar har vi lyckats bygga Revolution Race från ingenstans till där vi är i dag, säger Pernilla Nyrensten och fortsätter:

 – Vi har också visat att det går att driva ett lönsamt tillväxtbolag genom en 100-procentig digital affärsmodell, vilket flera var skeptiska till i början. Det känns otroligt motiverande att kunna bevisa motsatsen och att utmana gamla sanningar.

Vad betyder makt för dig?
– Makt behöver användas på rätt sätt. Det ska tjäna ett syfte som kommer flera till gagn. Med makt kommer samhällsansvar. Det är viktigt att vara god och göra gott och driva förändring som är positivt för merparten i samhället. Jag ser mig som en inspiratör snarare än en förebild. Jag har kommit dit jag är för att jag är den jag är.

Pernilla Nyrensten betonar att hon vill inspirera fler till en hälsosammare livsstil – och att hon är en stor förespråkare för allemansrätten. 

– Fler borde utnyttja naturen då det är vår gemensamma lekplats. På samma sätt som det finns en kanelbullens dag eller Fettisdagen borde det finnas en allemansrättsdag. Det är något jag skulle vilja använda min makt för att försöka driva igenom.

Här är hela listan med Handelns Mäktigaste 2022. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev