Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Handelns mäktigaste

Handelns Mäktigaste 2022: Rösta på din favorit nu!

Publicerad: 19 maj 2022, 13:07

Listan med kandidater är lång. Men bara en kan ta hem titeln Handelns Mäktigaste. För åttonde året kan du nu vara med och rösta fram Markets och Dagligvarunytts utmärkelse.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

2020 utsågs coronapandemin till Handelns Mäktigaste. Året innan hette vinnaren Bent Holm, dåvarande vd för Dollarstore.

LÄS OCKSÅ: 60 nytänkare och innovatörer som tar handeln in i framtiden 

Nu ska årets lista fastställas.

– Handeln är inne i en spännande tid, med nya utmanare och gamla jättar som transformeras. Dessutom har en rad nya företeelser rört om på marknaden. Handelns Mäktigaste känns mer aktuell och intressant än på länge, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Market och Dagligvarunytt.

En jury som består av representanter från Market och Dagligvarunytt har tillsammans med läsarna utsett 118 nominerade.

LÄS OCKSÅ: 60 talanger som formar framtidens handel 

Nu inleds den slutliga röstningen om vilka 100 namn som tar plats på listan – och vem eller vad som tar hem förstaplatsen, Handelns Mäktigaste 2022.

– Vi uppmanar alla läsare att gå in och rösta. Det är till stor hjälp när vi sedan spikar den slutgiltiga listan, säger Fredrik Svedjetun.

Klicka här för att läsa mer om kandidaterna – och lägga din röst! 

Handelns Mäktigaste

Tidningarna Market och Dagligvarunytt har delat ut utmärkelsen Handelns Mäktigaste sedan 2014. Listan omfattade först 68 namn (efter Dagligvarunytts födelseår 1968) men utökades 2018 till 100 namn.

En jury bestående av representanter för Market och Dagligvarunytt har tillsammans med läsarna nominerat de kandidater som bedöms ha haft mest makt och påverkan på svensk detaljhandel under det senaste året.

Läsarna har utsett sina kandidater genom en öppen nomineringsprocess på Market.se.

Nomineringen har ingen ambition att vara vetenskaplig utan är en bedömning utifrån vad personerna (eller företeelserna) i sina roller åstadkommit under året. Nomineringsjuryn utgår från kriterierna mediegenomslag, formell makt, informell makt och extraordinära faktorer.

I dag, 19 maj, inleds omröstningen som, i kombination med juryns bedömning, mynnar ut i listan över de 100 mäktigaste i svensk detaljhandel.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev