söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Handelns mäktigaste

Håkan Lundstedt är mäktigast i optikbranschen: ”I min makt ligger en skyldighet att utmana”

Publicerad: 27 juni 2022, 11:36

”Det är häftigt att se det lagarbete vi gör varje dag inom Synsam för att hjälpa människor att se bra”, säger Håkan Lundstedt, vd på Synsam. Foto: Henrik Mill

Under de senaste åren har Synsam gått till börsen, lanserat nya koncept, öppnat en rad nya butiker och hyllats för sina satsningar inom hållbarhet. Vd Håkan Lundstedt, som placerar sig högt upp på listan över Handelns Mäktigaste, pekar ut medarbetarnas betydelse för framgångarna. ”Jag framhåller ofta: Laget före jaget samt fem procent strategi och 95 procent genomförande”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Synsam

JF


Håkan Lundstedt är vd för optikkedjan Synsam som i fjol noterades på börsen. På listan över Handelns Mäktigaste placerar han sig på plats 20 och utses därmed till mäktigast i optikbranschen. 

– Förhoppningsvis är det resultatet av att allt fler uppmärksammar den tillväxtresa Synsam Group befinner sig på. Vårt fokuserade arbete för att bli mer valbara, med nyetableringar av butiker, flytten av vår produktion till Sverige och attraktiva erbjudanden både i butik och online ger oss fortsatt kredibilitet, säger Håkan Lundstedt. 

LÄS OCKSÅ: Hela listan: Handelns Mäktigaste 2022 

Det har hänt mycket i bolaget de senaste åren. Nya koncept har lanserats och kedjan har hyllats för sina satsningar inom hållbarhetsområdet. 

– Jag framhåller ofta: Laget före jaget samt fem procent strategi och 95 procent genomförande. Det handlar om lagarbete oavsett vem som hamnar på listan och hårt arbete för att nå resultat. Synsam är duktiga på att gå från ord till handling med nya innovativa idéer, som att på riktigt ta hem produktionen och bygga Nordens första storskaliga och moderna tillverkningsindustri för glasögon på Frösön eller att på mindre än 24 månader öppna 20 nya butiker för återanvändning av glasögon: Synsam Recycling Outlet. 

LÄS OCKSÅ: Vinnarens första ord efter utmärkelsen: ”Otroligt häftigt”

Vad innebär makt för dig?
– Makt innebär ansvar, inflytande och nya möjligheter. Som ytterst ansvarig för ett team på över 3 700 medarbetare är det mitt och ledningens ansvar att arbeta med ständiga förbättringar och för alla våra intressenter. I min makt ligger en skyldighet att utmana och se till att vi skapar kundvärde varje dag. Och nya möjligheter är det som jag tillsammans med mitt team skapar genom att vara den aktör som vidareutvecklar vår bransch.

Hur vill du använda den makten som du har?
– Med en sund balans mellan hjärna och hjärta önskar jag i min roll som koncernchef att jag skapar förtroende, engagemang och exekvering bland mina medarbetare. Det är häftigt att se det lagarbete vi gör varje dag inom Synsam för att hjälpa människor att se bra och se bra ut. Det är makt som skapar mervärde!

LÄS OCKSÅ: Hon är mäktigast i bygghandeln: ”Jag tänker inte så ofta på att jag är kvinna, det är andra som påminner mig”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev