Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Chefsintervju

Skälet bakom Pernilla Nyrenstens avhopp: ”Har svårt för det fyrkantiga”

Publicerad: 21 november 2022, 09:36

Att vara börs-vd blev för fyrkantigt för entreprenören Pernilla Nyrensten.

Foto: Pressbild

Revolution Race grundare och tidigare vd Pernilla Nyrensten öppnar upp i en stor intervju med Dagens industri upp om skälet bakom avhoppet. ”Då kunde vi släppa in Paul Fischbein.”

Ämnen i artikeln:

Revolution RaceVd

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det var i somras, inte allt för lång tid efter att hon blivit utsedd till handelns mäktigaste, som Pernilla Nyrensten meddelade sin sorti från vd-posten hos Revolution Race.

Hon grundade bolaget tillsammans med hennes man Niclas Nyrensten och efter hennes avhopp tog rutinerade Paul Fischbein över rollen som vd.

LÄS OCKSÅ: Paul Fischbein slår tillbaka efter Nyrenstens avhopp: ”Kunderna köper inte byxor utifrån vem som är vd” 

Nu är hon i stället en aktiv styrelsemedlem.

– Det är en utmanande miljö att verka i som entreprenör. Vi är mer kommersiella och har svårt för det fyrkantiga, säger hon till Di om sortin.

Börsen blev helt enkelt för fyrkantig och i hennes nuvarande roll kan hon fokusera mer på det varumärke som Revolution Race är i stället. 

– Då kunde vi släppa in Paul Fischbein som har varit börs-vd innan och som faktiskt trivs i den miljön, säger hon till tidningen.

Revolution Race aktie är ned cirka 70 procent i år, och hon har tidigare öppnat upp för att sälja. Detta är dock något som hon nu reviderar.

– Nej, det kan jag inte tänka mig i dag (att sälja, reds. anm.). Det handlade om att vi har en så stor andel och att det behövs en viss andel 'free float' för att aktien ska må bra, säger hon till Di.

LÄS OCKSÅ: Revolution Race forsätter att växa – men gör ett lägre resultat: ”Under vår långsiktiga förväntansbild” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev