Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

XXL fortsätter jakten på ny koncernchef – efter Pål Wibes avhopp: ”Inte satt någon deadline”

Publicerad: 31 maj 2022, 11:17

Pål Wibe slutar som koncernchef för XXL i slutet av augusti.

I mitten av maj meddelade XXL att Pål Wibe slutar som koncernchef efter oenighet. Jakten på hans efterträdare fortsätter. ”Denna typ av anställningsprocess tar vanligtvis lite tid”, säger kommunikationsdirektör Andreas Nyheim.

Ämnen i artikeln:

XXL

DN


13 maj skickade XXL ut ett pressmeddelande där bolaget meddelade styrelsen och koncernchef Pål Wibe kommit överens om att han ska lämna sin post. 

Detta efter oenighet. 

– Styrelsen och jag har hela vägen varit överens om den strategiska inriktningen, men vi är oense om genomförandet och vilka prioriteringar som är viktigast för XXL just nu. Jag har haft en öppen och bra dialog med styrelsen och bägge parter har kommit fram till att det är bäst att skilja på vänskapliga villkor, sa Pål Wibe i en kommentar då. 

Han lämnar sin post i slutet av augusti. Jakten på en ny koncernchef inleddes direkt. Än finns inget nytt att berätta om processen, sägare Anderas Nyheim till Market. 

– Det är styrelsen för XXL som ansvarar för rekryteringen av en ny koncernchef, och det finns i dagsläget inget nytt att berätta. När Pål Wibes avgång blev känd sa styrelsen att rekryteringsprocessen skulle starta direkt, men man har inte satt någon deadline för arbetet. Denna typ av anställningsprocess tar vanligtvis lite tid, säger han. 

Han påminner om att Pål Wibe fortsätter som koncernchef till slutet av augusti. 

– Han ska också vara tillgänglig för XXL året ut för att säkra en smidig och bra övergång till en ny ledare, säger Andreas Nyheim.  

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev