torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Veteranen kliver av – Na-Kd har rekryterat ny vd

Publicerad: 13 september 2023, 09:50

Oscar von Konow lämnar Na-Kd och

Foto: Pressbild

Na-Kd har rekryterat en ny permanent vd. Vem är emellertid hemligt fortfarande. Samtidigt står det klart att Oscar von Konow, som varit tillförordnad på posten, lämnar bolaget. Det gör även finanschefen Per Jalvemyr.

Ämnen i artikeln:

Na-kdRekryteringDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Tufft år för Na-kd – men nu ska bolaget bli lönsamt

Oscar von Konow har varit med sedan Jarno Vanhatapio startade Na-Kd.

– Jag kom in via gemensamma bekanta, några av Klarnagrundarna, och tanken var att jag bara skulle hjälpa till att starta upp bolaget under sex månaders tid. Nu råkade det bli 8,5 år i stället. Jag har trivts oerhört bra och då går tiden fort, säger han till Dagens industri.

Sedan våren 2022 har han varit tillförordnad vd för bolaget. Nu väljer han att kliva av, rapporterar tidningen. Han säger att det hela tiden handlat om en tillfällig lösning för hans del, att få bolaget på rätt köl.

– Jag visste att det inte skulle vara en hållbar lösning i längden med min familjesituation i Stockholm och vd-rollen i Göteborg. Sökandet efter en fast vd låg i korten från början och har pågått hela tiden.

Nu har en ny permanent vd rekryterats till Na-Kd- Vem blir emellertid offentligt först i början av oktober, skriver Dagens industri. Detta med hänvisning till personens nuvarande uppdrag.

– Jag känner mig trygg i att lämna över bolaget till den nya vd:n, som kommer in med mycket energi och erfarenhet från e-handel. Det finns alltid nya utmaningar i ett bolag. Även om bolaget nu är lönsamt på ebitda-nivå så behöver bolaget ta in kapital och någonting måste göras åt den finansiella strukturen på sikt, säger Oscar von Konow.

Även finanschefen Per Jalvemyr, som också arbetat inom Na-Kd en längre tid, väljer att lämna bolaget. Han ersätts av Caroline Andersberg, som närmast kommer från Zoo.se.

– Å styrelsens vägnar vill jag tacka Oscar och Per för deras hårda arbete under de senaste 18 månaderna, men också för deras engagemang sedan starten av bolaget. Na-kd har en unik position på marknaden och i och med den förändrade underliggande lönsamheten i affären är det i nästa steg dags att växla upp för tillväxt, säger styrelseordförande Jan Löning i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Den nakna sanningen om NA-KD – chefsflykten, miljardraset och vinsten som försvann

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev