måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Vd:n kliver av – när nya ägaren stärker kontrollen över Teknikmagasinet

Publicerad: 21 december 2022, 06:41

Ulrika Göransson slutar som vd för Teknikagasinet när kedjan integreras i moderbolaget Release med vd Øistein Eriksen i spetsen.

Teknikmagasinet kommer inte längre att drivas som ett eget bolag. Från och med årsskiftet integreras verksamheten i det norska ägarbolaget. I samband med det lämnar Ulrika Göransson posten som vd för kedjan.

Ämnen i artikeln:

OmorganisationTeknikmagasinetDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Förlustår för Teknikmagasinet – så många butiker stängdes i jakten på lönsamhet

I maj 2022 blev norska återbruks- och mobilföretaget Release AS ägare till Teknikmagasinet.

Från och med årsskiftet kommer kedjan inte längre att drivas som ett eget bolag utan i stället integreras i moderbolaget.

En ny ledningsgrupp kommer att skapas för den gemensamma verksamheten ledd av Release vd Øistein Eriksen. Teknikmagasinet kommer därmed inte att ha någon egen vd längre.

Som ett resultat av det väljer nuvarande vd Ulrika Göransson att kliva av.

Hon blev vd för kedjan 2019 och har lett Teknikmagasinet genom en turbulent tid.

– Teknikmagasinet har mött många tuffa utmaningar under de senaste åren, men parallellt med hanteringen av dessa har mitt primära fokus varit att tillsammans med mina fantastiska kollegor effektivisera, digitalisera och framtidssäkra bolaget, samt säkerställa och tydliggöra Teknikmagasinets kunderbjudande och position på marknaden, säger Ulrika Göransson i en kommentar.

Øistein Eriksen säger i en kommentar att han ser denne förändring som nödvändig för att fullt ut realisera de synergier som finns mellan de bägge verksamheterna och utveckla bolaget vidare.

– För att vi ska få kraft att fullt ut realisera den potential vi ser behöver vi slå ihop organisationerna och agera som ett team.

Release mål är att stärka Teknikmagasinets position som destination för tekniska livsstilsprodukter, mobilreparationer, begagnade mobiltelefoner och relaterade produkter och tjänster, skriver bolaget i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: Nya ägaren ska accelerera Teknikmagasinets utrullning av begagnat: ”Inte riktigt haft muskler själva”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev