söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Vd-skifte i Bianca Ingrossos sminkbolag – som flaggar för dubblad omsättning

Publicerad: 12 november 2021, 07:37

Adeline Sterner ersätter medgrundaren Mikael Snabb som vd för Caia Cosmetics.

Bianca Ingrosso värvar ny vd till sitt sminkbolag. Adeline Sterner, i dag vd för Kids Brandstore, tar över. Samtidigt meddelar Caia Cosmetics att bolaget räknar med att fördubbla omsättningen i år.

Ämnen i artikeln:

Caia Cosmetics

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Adeline Sterner blir ny vd för Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics. 

– Caia är en unik framgångssaga tack vare fantastiska produkter, ett passionerat community och ett otroligt kompetent team. Jag känner mig väldigt hedrad och ser med stor tillförsikt fram emot att tillsammans med hela Caia-teamet fortsätta tillväxtresan, säger hon själv i en kommentar. 

I dag är Adeline Sterner vd för Kids Brandstore, ett jobb hon haft sedan i juni förra året. Tidigare har hon grundat och drivit flera egna bolag samt arbetat som managementkonsult. 

– Adeline och jag delar exakt samma vision för Caia. Det är så oerhört inspirerade när man får chansen att bygga vidare på sitt dream team och tillsammans skapa något fantastiskt som man nästan inte trodde var möjligt. Vi har så många planer för Caia framåt och jag tror att vår community kommer älska det vi och team Caia kommer att visa er under åren som kommer. Det här är fortfarande bara början, säger Bianca Ingrosso i en kommentar. 

Nuvarande vd:n Mikael Snabb, som var med och grundade bolaget med Bianca Ingrosso och Jesper Matsch, kommer att fortsätta att jobba operativt inom bolaget. Han har varit vd sedan starten 2018. 

– Det har varit väldigt spännande och intensiva år och jag är otroligt stolt över att tillsammans med mina medgrundare och vårt team ha ritat om den nordiska skönhetskartan för alltid. Jag är övertygad om att vår affärsmodell, där vi erbjuder världens mest exklusiva skönhetsprodukter till ett pris som attraherar en bredare målgrupp genom att vi tagit bort onödiga mellanhänder såsom importörer och återförsäljare, är framtiden, säger han och tillägger att han är med stor glädje lämnar över vd-posten till Adeline Sterner: 

– Jag är övertygad om att hon är rätt person att leda bolaget i dess framtida expansion. Denna rekrytering ger mig möjligheten att fokusera på de affärsutvecklingsprojekt som jag brinner för.  

Enligt pressmeddelandet väntas Caia Cosmetics omsätta 300 miljoner kronor under 2021. Det skulle innebära en fördubbling från i fjol. 2020 omsatte bolaget bakom, Beauty Icons AB, 149,6  miljoner kronor netto.  

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev