Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Vd-skifte hos Odd Molly – efter ägarbytet: ”Hedrad att få det stora förtroendet”

Publicerad: 21 december 2021, 10:30

Anna Lönnerstedt blir ny vd för Odd Molly.

Jennie Högstedt Björk väljer att kliva av som vd för Odd Molly. Efterträdaren värvas från Åhléns. Anna Lönnerstedt tar över under första kvartalet. 


Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Jennie Högstedt Björk har varit vd för Odd Molly sedan i augusti 2018 och har stannat kvar på den posten efter ägarbytet. 

Men nu har hon meddelat nya ägaren We are spindye att hon vill kliva av under våren. 

– Jag har kommit fram till att jag vill ha en lugnare tillvaro under en tid och planerar i nuläget inte att ha något stort operativt uppdrag, utan kommer kombinera styrelsearbete med viss konsultverksamhet. Det kändes som en naturlig tidpunkt att lämna över, då bolaget efter vårt omställningsarbete har en helt annan grund att stå på samt att fler möjligheter kommer att öppnas i samband med den nya koncernstrukturen med Best of Brands Group, säger hon i en kommentar 

Under Jenni Högstedt Björks ledning har Odd Molly ställt om till att bli mer digitalt. I dag ligger 80 procent av bolagets omsättning online. Dessutom har bolaget under hennes ledning arbetat för att skapa förutsättningar för lönsam tillväxt. 

LÄS MER: Best of brands köps upp av utmanaren: ”Tanken är att bygga en större grupp” 

– Jennie har varit en mycket omtyckt ledare som starkt bidragit till bolagets digitala omställning och att skapa organisation och processer för framtida framgång. Samtidigt är vi mycket nöjda över att ha rekryterat Anna Lönnerstedt, som med sin bakgrund och profil kommer att tillföra mycket värdefull erfarenhet och kompetens till Odd Molly, säger styrelseordförande Christian Rasmussen. 

Anna Lönnertedt är i dag affärsområdeschef för mode och hem hos Åhléns, ett jobb hon innehaft sedan 1 oktober förra året. 

Tidigare har hon haft ledande befattningar hos Filippa K, J. Lindeberg och Gudrun Sjödén. 

– Jag är hedrad att få det stora förtroendet att leda Odd Molly framåt och ser med glädje fram emot att ta vid ett modebolag som redan har kommit långt i sin digitala omställning. Att få driva vidare utvecklingen av bolaget och finslipa varumärkena tillsammans med kollegor, affärspartners och styrelse känns väldigt inspirerande, säger hon i en kommentar. 

Vd-skiftet väntas ske under det första kvartalet 2022. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Odd Molly

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev