Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Vd-skifte hos Dollarstore – som värvar nya ledaren från konkurrenten

Publicerad: 29 september 2022, 07:28

Anders Kind blir ny vd för Dollarstore.

Foto: Pressbild

Dollarstore byter vd. Rusta-veteranen Anders Kind tar över. ”Hans långa erfarenhet gör att han kommer väl till pass hos oss på Dollarstore”, säger grundaren och styrelseordföranden Peter Ahlberg.

Ämnen i artikeln:

DollarstoreRusta

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Dollarstore byter vd. I ett mejl till Market skriver Peter Ahlberg att styrelsen har utsett Anders Kind till vd efter Thomas Jellum. 

– Jag är väldigt glad att meddela att Anders Kind har tackat ja till uppdraget som vd hos oss på Dollarstore. Hans långa erfarenhet inom retail, framför allt inom sourcing och inköp, lager och logistik gör att han kommer väl till pass hos oss på Dollarstore, säger han i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Ahlberg om Dollarstores trassliga start på året: ”Det var lite sparkar och skrik i korridoren”

Närmast kommer Anders Kind från Rusta där han arbetat inom tio år, senast som business och range director. Tidigare har han varit supply chain director. 

Han har även arbetat inom Ica och Coop. 

– Med Anders får vi en ledare med vana av att leda en organisation som är geografiskt spridd över hela landet och som vet att vår främsta tillgång är våra medarbetare för att vi ska kunna fortsätta stärka och behålla ett högt förtroende hos våra kunder, säger Peter Ahlberg. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev