Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Vd-byte hos mc-specialisten – Henrik Zadig kliver av efter sex år på posten

Publicerad: 24 november 2022, 06:53

Henrik Zadig slutar som vd för Pierce Group.

Foto: Pressbild

Henrik Zadig slutar som vd för Pierce Group för att i stället kliva in i en senior roll hos CVC Partners. Den operativa chefen Willem Vos tar över tillfälligt.

Ämnen i artikeln:

Pierce

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Styrelsen vill rikta vårt varmaste tack till Henrik för hans stora bidrag till Pierce genom åren. Under hans tid har bolaget vuxit markant från 380 miljoner kronor till 1 600 miljoner kronor i omsättning 2021 och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 2021, säger styrelseordförande Henrik Theilbjørni en kommentar. 

Henrik Zadig har varit vd för Pierce Group i sex år. Nu kommer han i stället att kliva in i en senior roll hos CVC Partners. Han ska emellertid vara tillgänglig för Pierce Group fram till årsskiftet för att säkra en smidig övergång. 

– Jag är tacksam över att ha varit på den här resan tillsammans med alla kollegor, kunder och andra intressenter. Det har varit sex spännande år där vi har navigerat genom både bra och mer utmanande tider. Pierce är ett bolag med stark marknadsposition, ett talangfullt team och stor potential. Jag kommer nu att stötta Willem Vos under övergången och Pierce kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, säger Henrik Zadig. 

Willem Vos är operativ chef för Pierce Group. Nu kliver han in som tillförordnad vd.

Foto: Pressbild

Willem Vos kom till Pierce Gorup 2017 och är operativ chef för bolaget. Tidigare har han bland annat arbetat inom Staples som chef för marknadsföring och online. 

– Jag är mycket glad över att få fortsätta resan med Pierce som tillförordnad vd. Under de senaste åren har vi kunnat stärka vår marknadsposition, utvecklat ett attraktivt kunderbjudande och vi har ett fantastiskt team som brinner för verksamheten. Även om de makroekonomiska utsikterna kan vara osäkra på kort sikt, är jag exalterad över de möjligheter vi har framför oss och jag kommer att fortsätta exekveringen av det kommunicerade programmet för att förbättra lönsamhet och rörelsekapital, säger Willem Vos.

Han tar över som tillförordnad vd från och med 1 december. 

Styrelsen har inlett arbetet med att hitta en permanent lösning för vd-posten.  

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev