lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Turbulent inom Stockmann – Lindex vd tar över ansvaret för ägarbolaget också

Publicerad: 12 maj 2023, 06:35

Susanne Ehnbåge blir vd för Lindex ägarbolag Stockmann också.

Foto: Pressbild

Susanne Ehnbåge blir vd för Lindex ägarbolag Stockmann. Hon tar över med omedelbar verkan.

Ämnen i artikeln:

LindexStockmannLedarskapDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Susanne Ehnbåge får utökat ansvar. I dag är hon vd för Lindex som ägs av finska Stockmann. Nu blir hon vd för hela den finska varuhuskoncernen. Beslutet fattades av styrelsen i dag.

– Vi är på rätt spår i vår förändring, helt i linje med vår strategi. Vi anser att det nu är rätt tidpunkt fortsätta stärka tillväxten genom en förändring i gruppens ledning. Susanne Ehnbåge har bevisligen ett starkt kunnande inom både detaljhandel och näthandel. Hon leder framgångsrikt både affärsverksamhet och människor i ett snabbt föränderligt marknadsläge samtidigt som hon levererar goda ekonomiska resultats, säger styrelseordförande Sari Pohjonen i en kommentar.

– Den stabila tillväxten och resultaten i Lindex affärsverksamhet har innehaft en nyckelroll i att stärka hela Stockmannkoncernens position. Genom att låta Susanne ta över ledningen vill vi säkerställa att vi fortsätter på denna väg. Som en del av den samtidigt pågående strategiprocessen fortsätter vi att överväga våra strategiska alternativ samt att utreda finansieringsmöjligheterna efter företagssaneringen, fortsätter hon.

Susanne Ehnbåge tillträder med omedelbar verkan, tidigare vd Jari Latvanen lämnar bolaget.

– Det är en stor ära att bli ombedd att leda Stockmannkoncernen. Inom detaljhandeln pågår flera intressanta utvecklingsmöjligheter, vilka vi har potential att dra nytta av tillsammans med vår kunniga personal. Både Lindex och Stockmanns varumärken är framgångsrika och utvecklas hela tiden tack vare noggrant utvalda sortiment och tjänster, en stark fokusering på hållbarhet samt investeringar i att utveckla digitaliseringen. Vi kommer att fortsätta att driva våra strategiska prioriteringsområden framåt i syfte att stärka tillväxten i bägge våra divisioner, säger Susanne Ehnbåge i en kommentar.

Susanne Ehnbåge har varit vd för Lindex sedan 2018. Innan dess ledde hon hemelektronikkedjan Netonnet. I går kunde Market berätta att blivit invald i styrelsen för Netonnets ägare Komplett Group.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev