lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Tidigare SAS-toppen ska leda byggjätten: ”Erfarenhet av kommersiell utveckling”

Publicerad: 17 april 2023, 05:28

Karl Sandlund blir ny vd efter Mattias Ankarberg.

Foto: Pressbild

Karl Sandlund blir ny vd för Byggmax. Han har en bakgrund inom flygbolaget SAS där han under en tid var tillförordnad vd och koncernchef. Senast kommer han från rollen som operativ chef för utbildningsföretaget Acade Media.

Ämnen i artikeln:

ByggmaxRekryteringDetaljhandelnLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Byggmax är väl rustat för framtiden, med en stark lågprisposition, moderniserat kunderbjudande, ambitiös hållbarhetsagenda och rekordhögt medarbetarengagemang. Karl Sandlunds omvittnade goda ledaregenskaper och erfarenhet av kommersiell utveckling kommer vara viktiga för Byggmax framtid, säger styrelseordförande Anders Moberg i en kommentar.

Karl Sandlund är civilingenjör i botten. Han inledde sin yrkeskarriär hos Mckinse & Company i Stockholm. Efter det arbetade han inom SAS där han haft flera ledande befattningar, senast som kommersiell chef samt tillförordnad vd och koncernchef.

LÄS OCKSÅ: ”Fått ett erbjudande” – efter sex år byter Byggmax vd bransch

I dag är han operativ chef för Acade Media, ett jobba han nu lämnar för att bli vd och koncernchef för Byggmax.

– Jag har som kund imponerats av den varumärkesresa Byggmax har gjort senaste åren, och hoppas nu få använda mina erfarenheter för att bidra till Byggmax nästa steg. Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans med alla engagerade kollegor på Byggmax för att hjälpa våra kunder förverkliga sina byggdrömmar, säger Karl Sandlund själv i en kommentar.

Senast 17 oktober kommer han att tillträda sin post.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev