söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Tidigare landslagsryttaren i hästhoppning ska leda Hööks: ”Bred erfarenhet”

Publicerad: 16 december 2022, 05:54

Caroline Hjelte blir ny vd för Hööks Hästsport.

Caroline Hjelte blir ny vd för Hööks. Förutom att hon har varit vd för flera retailkedjor har hon även tävlat i hästhoppning på landslagsnivå. ”Hon kommer med sin breda erfarenhet att kunna tillföra mycket”, säger ägaren Jula Holdings koncernchef Magnus Kristoferson.

Ämnen i artikeln:

Hööks HästsportRekryteringDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I början av november stod det klart att Joachim Höök kliver av vd-posten för Hööks Hästsport.

Nu har Jula Holding, som äger kedjan, gjort klart med en ny vd. Caroline Hjelte tillträder den 16 januari.

– Hööks Hästsport har gjort en väldigt fin resa hittills och vi känner att det fortfarande finns en outnyttjad potential i varumärket. Här kommer Caroline med sin breda erfarenhet från detaljhandeln kunna tillföra mycket, bland annat genom att revitalisera kunderbjudandet och kundupplevelse. Hon är van att arbeta strategiskt med ambitiösa utvecklingsplaner och är samtidigt väldigt ”hands-on” när så behövs, säger Magnus Kristoferson i en kommentar.

Tidigare har Caroline Hjelte varit vd för Lagerhaus, Granit och Rut & Circle. Den senare var hon också med och grundade.

Hon har dessutom tävlat i hästhoppning på landslagsnivå under tio år.

– Jag är både stolt och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda anrika Hööks. Som ledande företag i Skandinavien inom hästbranschen finns alla möjligheter att fortsätta växa framgångsrikt. Att erbjuda ett prisvärt sortiment med service och kvalitet för alla utövare av häst- och hundsport är något jag tror på och vill fortsätta att utveckla tillsammans med företagets medarbetare, säger hon i en kommentar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev