torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Teknikmagasinet värvar ny vd från sportjätten: ”Ska accelerera moderniseringen”

Publicerad: 6 mars 2023, 09:10

André Sjåsæt är ny vd för Teknikmagasinet sedan 1 mars 2023.

Foto: Pressbild

Teknikmagasinet har utsett André Sjåsæt till ny vd i satsningen på en hållbar profil med reparationer och försäljning av begagnad elektronik. ”Vi kommer ta en tydlig helhetsposition inom begagnade mobiler.”

Ämnen i artikeln:

TeknikmagasinetHemelektronikDetaljhandeln

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Teknikmagasinets strategi är att satsa mer på en hållbar profil och att växa på marknaden för framför allt begagnade telefoner. André Sjåsæt har lång erfarenhet från både detaljhandel och omstruktureringsprocesser. De senaste tre åren har han varit del av ledningsgruppen för XXL och ansvarat för kategori, inköp och marknadsföring samt strategi och affärsutveckling.

– Jag ser verkligen fram emot att komma igång och lära känna både företaget och teamet bättre. Teknikmagasinet har en outnyttjad potential och jag tror starkt på att vi kommer ta en tydlig helhetsposition inom begagnade mobiler, reparationer och annan begagnad elektronik de kommande åren. Det ska bli spännande att leda denna etapp, säger André Sjåsæt i ett pressmeddelande.

Under de närmaste månaderna kommer också Øistein Eriksen, vd för det norska återbruks- och mobilföretaget Release som äger Teknikmagasinet sedan maj 2022, att jobba med utvalda strategiska projekt och frågor.

– Med André på plats har vi en skicklig, innovativ och tydlig ledare som ska accelerera moderniseringen av Teknikmagasinet, och samtidigt arbeta målmedvetet för att stärka resultaten efter ett krävande 2022. Samtidigt är jag glad att vi får möjlighet att ta hjälp av Øistein och hans kompetens i vidareutvecklingen av Teknikmagasinet i denna övergångsfas, säger styrelseordförande Pål Wibe i ett pressmeddelande.

André Sjåsæt tillträdde vd-posten 1 mars.

LÄS OCKSÅ: Ekonomisk draghjälp till Teknikmagasinets satsning på begagnatmarknaden: ”Självklara destinationen”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev