söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Successionen säkrad hos Axel Johnson – han tar över som vd nästa höst

Publicerad: 11 oktober 2022, 05:55

Thomas Ekman, i dag vd för Dustin Group, tar över som vd för Axel Johnson nästa höst. Foto: Thron Ullberg

Mia Brunell Livfors kliver av som vd för Axel Johnson. Thomas Ekman, i dag vd för Dustin Group, blir hennes efterträdare. Men han tillträder först nästa höst.

Ämnen i artikeln:

DustinAxfoodKicks

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Axel Johnson planerar för ett vd-byte. 7 september nästa år tar Thomas Ekman över som vd för bolaget efter Mia Brunell Livfors. 

– Efter att Mia initierat en diskussion om successionen säkerställer vi nu en övergång från en enastående ledare till en annan. Thomas Ekman är en mycket erfaren och högt uppskattad vd med en bred kompetens och erfarenhet av att leda företag i noterad såväl som privat miljö, säger styrelseordförande Caroline Berg i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Hela listan – här är de 100 mäktigaste i handeln

Thomas Ekman är i dag vd för Dustin Group, en roll han innehaft sedan 2018. Tidigare har han varit vd för Cabonline Group och Tele2 Sverige. Han är dessutom styrelseordförande i Axel Johnsons solinvesteringsbolag Axsol. 

– Under Thomas ledning har Dustin utvecklats starkt med en nästan tredubblad försäljning och intåg på nya europeiska marknader. Jag är övertygad om att Thomas är rätt person att tillsammans med kollegorna runtom i våra bolag fortsätta att förnya och utveckla Axel Johnson, fortsätter Caroline Berg. 

Thomas Ekman säger i en kommentar att han ser fram emot att leda Axel Johnson-koncernen. 

– Som vd på Dustin har jag alltid ett nära samarbete med Axel Johnson som största ägare, och har genom det lärt känna den starka kombination av långsiktighet, otålighet och samhällsengagemang som präglar koncernen.

LÄS OCKSÅ: Hela listan – Handelns Mäktigaste kvinnor 2022: ”Vi är långt från ett jämställt läge”

Mia Brunell Livfors planerar fortsatt att vara knuten till koncernen som styrelseledamot och rådgivare. Hon har för avsikt att fortsatt stå till förfogande som styrelseordförande för Dustin Group och Axfood vid kommande stämmor. 

– Efter ett rekordresultat 2021 och ett hittills mycket händelserikt och framgångsrikt 2022, har vi en fantastisk plattform att fortsätta förnyas och växa utifrån. Att som vd leda det arbetet är mitt fulla fokus tills Thomas tar över, säger hon. 

Caroline Berg är nöjd med att man redan har en lösning klar. 

– Genom att vi redan nu meddelar den här förändringen säkerställer vi en ansvarsfull och välplanerad transition hos oss på Axel Johnson, liksom på Dustin

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev