tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Styrelseordföranden tar över permanent – Woody Bygghandel har hittat sin nya vd

Publicerad: 1 december 2022, 07:21

Jonas Jonasson blir vd för Woody Bygghandel.

Nuvarande styrelseordföranden Jonas Jonasson blir nu vd för Woody Bygghandel. Sedan några månader tillbaka har han varit tillförordnad på posten.

Ämnen i artikeln:

Woody BygghandelBygg

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I april meddelade Woody Bygghandel att de och vd Per Sjödahl går skilda vägar. Detta då styrelsen ansåg att det behövs en vd med en annan profil. 

Styrelseleordförande Jonas Jonasson klev då in som tillförordnad på posten – ett uppdrag han har haft på deltid. 

Nu har styrelsen fattat beslut om att utse honom till ordinarie vd. 

– Vi har sökt efter en kandidat som kraftfullt kan fatta beslut som utvecklar vårt servicekontor och som kan driva oss delägare inom Woody framåt i vår lokala utveckling. Det har varit prioriterat att hitta en person som kommer in med nya ögon, men som samtidigt kan komma i gång snabbt, och Jonas har under sin tid i styrelsen fått god inblick i verksamheten och de utmaningar som väntar framåt, säger Fredrik Bergh, styrelseledamot och vd för NP Nilsson som driver flera anläggningar i södra Sverige. 

– Vi i styrelsen har imponerats av hans tydliga inköpskompetens och proffsighet men också av hans härliga personlighet. Med Jonas ledning kommer vi delägare få support från ett Servicekontor med rätt fokus väl rustat för framtidens utmaningar, fortsätter han. 

LÄS OCKSÅ: Beskedet från Hornbach: ”Vi kan fördubbla antalet varuhus i Sverige”

Jonas Jonasson är i dag seniorkonsult och partner på Value One, en specialist inom supply chain management. 

Tidigare har han arbetat inom Coop Danmark, Onoff och H&M.

I oktober 2021 blev han styrelseordförande för Woody Bygghandel. 1 mars tillträder han som vd för den byggkedjan. 

– Som inköpschef för hemelektronikkedjan Onoff skaffade jag mig värdefulla erfarenheter av att analysera och optimera snabba och stora inköpsflöden med låg marginal och kort produktlivscykel, i hög- såväl som lågkonjunktur. Hos Value One har jag under de senaste tio åren jobbat med att skapa högre värde i försörjningskedjan och totalaffären genom främst verksamhetsutveckling inom inköp. Uppdragsgivare har varit företagsledning inom företag på den nordiska marknaden, säger han själv i en kommentar. 

Strategin framåt är enligt honom att ytterligare förstärka positionerna för de 40 delägarnas drygt 80 anläggningar på sina geografiska marknader. 

LÄS: Byggkedjans vd om framgångsreceptet – och den rappa etableringstakten: ”Vila får jag göra i graven”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev