Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Snabb sorti för NA-KD:s nya vd – missnöjd med bolaget: ”Inte i linje med vad som lovats”

Publicerad: 11 april 2022, 05:16

1 mars tillträdde Anders Kristiansen som vd för NA-KD. I fredags lämnade han posten med omedelbar verkan. En översyn av bolagets verksamhetsmodell och styrningar har inte gett önskat resultat. ”Det blev tydligt att Bolagets status på dessa områden inte var i linje med vad som lovats”, säger han i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

Na-kd

DN

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I januari kommunicerade NA-KD att bolaget rekryterat sin första externa vd.

Anders Kristiansen, med ett förflutet inom bland annat Esprit och Bestseller skulle ta över efter grundaren Jarno Vanhatapio.

Anders Kristiansen tillträdde 1 mars. Han initierade då en översyn av NA-KD:s verksamhetsmodell och styrning.

– När jag i mars tillträdde rollen som vd initierade jag en översyn av företagets verksamhetsmodell och styrning. Det blev tydligt att Bolagets status på dessa områden inte var i linje med vad som lovats och därför har jag sagt upp mig. Jag har informerat styrelsen om översynens resultat och jag vill tacka styrelsen för deras stöd, säger Anders Kristiansen själv i en kommentar.

LÄS MER: Unik kartläggning: Sveriges 200 största e-handlare – ladda ner hela listan

I pressmeddelandet skriver NA-KD att Anders Kristiansen tillsammans med styrelsen dragit slutsatsen att ytterligare åtgärder krävs för att understödja bolagets nästa utvecklingsfas.

Oscar von Know, somt tidigare varit operativ chef för NA-KD, tar nu över som tillförordnad vd. Han har arbetat inom bolaget sedan starten 2015. Vid sin sida får han finanschefen Per Jalvemyr som utsetts till tillförordnad vice vd.

– Styrelsen tror fortfarande på NA-KDs unika position och framtida potential. Styrelsen är glad över att tillsätta Oscar och Per i deras nya roller, och har fullt förtroende för både deras ledarskap och ledningen i NA-KD för att under kommande kvartal styra verksamheten på ett bra sätt medan vi söker efter en permanent vd, säger styrelseordförande Magnus Emilsson.

LÄS MER: Nedslagna – men inte knockade: Här är e-handlarna som gör störst förluster 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev