fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Skifte i toppen när Royal Design byter fokus – e-handlaren värvar Polarn o Pyrets tidigare vd

Publicerad: 24 april 2023, 09:52

Nanna Hedlund blir vd för Royal Design Group.

Foto: Pressbild

Nanna Hedlund blir ny vd för Royal Design Group. Hon efterträder Magnus Pettersson som får en ny roll inom ägaren Egmonts e-handelsteam.

Ämnen i artikeln:

Royal DesignLedarskapDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Nanna Hedlund blir vd för e-handelsaktören Royal Design Group, med varumärkena Royal Design, Rum 21 och Andlight.

I dag är hon vd för sportvarumärket Casall. Tidigare har hon haft motsvarande post hos Polarn o Pyret samt arbetat med e-handel, varumärkes- och marknadsfrågor inom Kicks och Mio.

– Nanna har stor erfarenhet från varumärkesinriktade företag och hon har en djup förståelse för såväl kunders som partners olika behov, förväntningar och önskemål. Hon är ambitiös, passionerad och står för ett tydligt och positivt ledarskap som kommer passa perfekt in i hos Royal Design, säger styrelseordförande Cato Broberg.

Han är också chef för över ägaren Egmonts e-handelsverksamhet.

De senaste året har Royal Design Group vuxit kraftigt. Framöver ligger fokus på att utveckla varumärkena, öka attraktionskraften samt stärka och fördjupa relationen med olika samarbetspartners.

Där får Nanna Hedlund en viktig roll.

– Royal Design Group har ett ledande erbjudande inom inredning och design och jag ser verkligen fram emot att få ta vidare det fina arbete som är gjort och ytterligare stärka och utveckla positionen framåt. På en marknad med svagare köpkraft är det avgörande att ständigt förbättra kunderbjudandet i attraktivitet och relevans, vilket är något jag verkligen brinner för och ser fram emot att få göra tillsammans med teamet, säger hon i en kommentar.

Nanna Hedlund börjar 1 augusti och efterträder Magnus Pettersson som varit vd för gruppen i sex år.

Han går vidare till en ny tjänst inom Egmonts e-handelsverksamhet.

– Att nyttja Magnus erfarenhet och kompetens i flera av våra bolag kommer påskynda utvecklingen och omställningen som krävs framöver. Magnus kommer fokusera på det kommersiella samtidigt som han driver effektivisering genom automation och skalfördelar inom gruppen av e-handelsverksamheter, säger Cato Broberg.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev