måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Servicehandelsjätten stuvar om i toppen – och värvar ny Sverige-vd från Kronans

Publicerad: 7 maj 2021, 11:43

Reitan Convenience svenska vd Mariette Kristenson klättar i organisation. Som hennes efterträdare har servicehandelsjätten värvat Anna Wallenberg från Kronans Apotek.

Ämnen i artikeln:

7-ElevenPressbyrånDagligvaror

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Norska Reitan Convenience, som driver Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige, stuvar om i toppen.

Johannes Sagnes, som varit vd för organisationen i många år, slutar 1 juni.

Han efterträds av Maritte Kristenson, i dag vd för den svenska verksamheten.

– Mariette känner Reitan väl och har de ledaregenskaper och kompetens som krävs för att lyckas i rollen. Jag ser fram emot att följa hur Mariette kommer att sätta sin prägel på den långsiktiga satsning för mat och dryck, digitalisering och hållbarhet som Reitan Convenience har påbörjat och välkomnar henne till rollen som ytterst ansvarig för hela vår convenience-verksamhet, säger Ole Robert Reitan, vd för ägaren Reitan Handel.

Ny vd för den svenska verksamheten blir Anna Wallenberg. Hon kommer närmast från jobbet som kommersiell chef för Kronans Apotek. Tidigare har hon arbetat tio år inom Accenture.

– Det är också väldigt spännande att få med Anna i vårt team. Med sin bakgrund från både Accenture, och från Kronans Apotek tar hon med sig viktig kompetens och erfarenhet i sin roll som ny vd i Sverige, säger Ole Robert Reitan.

Anna Wallenberg tillträder 16 augusti. Från 1 juni och fram tills dess kommer Mariette Kristenson att sitta på dubbla stolar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev