lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Second hand-kedjans höstsatsning – gjort klart med ny vd: ”Affärsmodell som ligger helt rätt i tiden”

Publicerad: 30 augusti 2022, 07:30

Martin Hallander ska via sin vd-roll leda Arkivet in i hösten.

Second hand-kedjan Arkivet anställer ny vd. Martin Hallander tar över efter Caroline Hamrin, som fortsättningsvis kommer att fokusera på företagets konceptuella utveckling. ”Ska leda företaget in i vår nästa fas”.

Ämnen i artikeln:

VdSecond handE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Under tisdagsmorgonen avslöjade Second hand-kedjan Arkivet att man anställer Martin Hallander som ny vd. Han har tidigare erfarenhet från en rådgivande roll hos Arkivet samt från Desigual och Espirit.

Företaget skriver att man förväntar sig en stark tillväxt under hösten med tanke på att man utvecklar en digital plattform för e-handel.

– Arkivet har en affärsmodell som ligger helt rätt i tiden. Företaget har under sina första år bidragit till att normalisera synen på second hand och hanterar redan imponerande volymer där mer än 200 000 plagg från inlämnande privatpersoner hittar nya ägare årligen. Jag ser fram emot att vara med på den här resan och bidra till att vi tar nästa steg i vår utveckling och fortsätter växa, säger Martin Hallander i en kommentar.

Arkivet grundades av Caroline Hamrin 2017 och hon har även varit vd fram tills nu. Hon kommer fortsatt att arbeta inom kedjan men framför allt fokusera på den konceptuella utvecklingen och sortimentsstyrning.

– Jag kommer att fokusera på det jag är bäst på – att säkerställa att ARKIVET behåller sitt unika koncept så att vi fortsätter vara ett förstahandsval för modemedvetna kunder som vill sälja och köpa second hand, säger Caroline Hamrin.

Arkivet har i dagsläget tre butiker i Stockholm och en butik i Göteborg.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev