måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Petra Tungården lämnar vd-posten för egna bolaget – värvar efterträdaren från H&M

Publicerad: 10 januari 2023, 07:08

Petra Tungården slutar som vd för Adoore, som hon själv skapat. I stället blir hon kreativ chef för modevarumärket. Amanda Bukowski blir ny vd.

Foto: Pressbild

Petra Tungården tar ett kliv tillbaka. Nu lämnar hon vd-posten för det egna modevarumärket Adoore och blir i stället kreativ chef. Efterträdaren värvas från H&M.

Ämnen i artikeln:

RekryteringDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Amanda Bukowski blir ny vd för Petra Tungårdens modevarumärke Adoore.

– Jag lämnar med glädje över vd-rollen till Amanda. Hon är supervass, kompetent och har skinn på näsan. Vi är ett väldigt bra komplement till varandra och jag ser fram emot att med hennes hjälp ta Adoore till nästa nivå. Hon kommer kunna utveckla affären och organisationen långsiktigt och ta oss från en start up till ett scale up på ett mycket effektivare sätt, säger Petra Tungården i en kommentar.

Närmast kommer hon från rollen som global marknads- och kommunikationschef för H&M Beauty. Hon var också med och grundade skönhetsföretaget Indy Beauty, som hon också var vd för.

– Jag har följt Adoore sedan start och är så imponerad av vad teamet, under Petras ledning, har åstadkommit. Dem har lyckats bygga ett starkt community och ett tydligt reason to be med fokus på passform vilket verkligen tilltalar mig. Att nu få vara med och ta Adoore till nästa nivå, och till nya marknader, är ett drömuppdrag, säger Amanda Bukowski själv i en kommentar.

Petra Tungården blir i stället kreativ chef för modevarumärket.

– Mitt fokus kommer ligga på det jag gör bäst; designa kläder med perfekt passform samt att finnas fysiskt och digitalt på våra marknader. Det har varit sjukt kul att bygga bolaget dit vi är i dag med ett gäng som varit med sen start, och som fortfarande jobbar kvar. Jag kommer alltid vara Adoores främsta visionär, men mina kunskaper gällande att bygga en större organisation tar slut här. Jag kommer vara med i alla stora beslut men det kommer bli en lättnad att lägga över ansvaret, säger hon.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev