söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Oväntade beskedet: Pernilla Nyrensten lämnar vd-posten – veteranen tar över

Publicerad: 15 augusti 2022, 19:18

Pernilla Nyrensten slutar som vd för Revolution Race.

Pernilla Nyrensten väljer att sluta som vd för Revolution Race. Retailveteranen, tillika styrelseordföranden Paul Fischbein, tar över tillfälligt.

Ämnen i artikeln:

Revolution Race

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Pernilla Nyrensten väljer att sluta som vd för Revolution Race, ett bolag som hon grundat tillsammans med sin man Niclas Nyrensten. 

– Att under nio år bygga det här företaget från grunden har fått mig att lägga många andra prioriteringar åt sidan och den senaste tiden har jag funderat på vad som är rätt för mig på lång sikt. Vi har passerat många milstolpar under den här perioden, inte minst förra årets notering. Det har varit fantastiskt att bygga Revolution Race tillsammans med Niclas, med det sagt; i dag är vi inte längre ett bolag som är beroende av någon enskild anställd. I dag har vi många medarbetare som hjälper att skapa något riktigt unikt för våra kunder, säger hon i en kommentar. 

Hon kommer att fortsätta vara aktiv i bolaget, men nu som styrelseledamot där hon kommer att lägga fokus på utveckling av varumärket och försäljning.  

LÄS OCKSÅ: Lista: Detaljhandelns börshajar – vi har kartlagt profilernas aktieinnehav 

Processen med att hitta en ny vd inleds omgående. I väntan på att en sådan kommer på plats tar styrelseordförande Paul Fischbein över tillfälligt. Han är mest känd för att ha grundat och varit vd för Tretti samt lett Qliro Group. 

– På styrelsens och alla aktieägares vägnar vill jag tacka Pernilla för hennes otroliga prestationer genom åren – inte minst resultaten under detta första år som noterat bolag. Sedan börsnoteringen har Pernilla och hennes team levererat över marknadens förväntningar medan många andra företag inom relaterade branscher har haft det kämpigt. Hennes förmåga att bygga ett fantastiskt varumärke och ett fantastiskt team är anmärkningsvärd och detta arbete gör att successionen kan ske på ett ordnat sätt. Jag ser fram emot att fortsätta det fina samarbetet med Pernilla, men nu endast som styrelseledamot där hon kommer att bidra inte minst inom försäljning och varumärke, säger han i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: Outdoor-raketens recept för framgång i bistra tider: Viktigare än någonsin med lönsam tillväxt 

I samband med förändringen avgår Paul Fischbein som styrelseordförande samt ledamot i valberedningen. Han kvarstår emellertid som styrelseledamot. Andreas Källström Säfweräng tar över som ordförande fram till årsstämman i november. 

I morgon presenterar Revolution Race sitt bokslut för senaste räkenskapsåret. 

I början av sommaren utsåg Market och Dagligvarunytt Pernilla Nyrensten till Handelns Mäktigaste i hård konkurrens. 

I morgon presenterar Revolution Race sitt bokslut för senaste räkenskapsåret. 

LÄS OCKSÅ: Nyrenstens egna ord efter historiska noteringen: ”Glastaket är krossat” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev