torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Ole Sauar och Terese Fernbring avgår – de tar över ledningen på Jollyroom

Publicerad: 1 april 2021, 12:16

Ole Sauar lämnar sin roll som vd för Jollyroom efter mer än tio år. Även medgrundaren Terese Fernbring lämnar rollen som HR-chef. ”Nu ser vi fram emot att låta duktiga kollegor träda fram, hålla facklan och visa vägen”, säger Ole Sauar, tidigare vd och nuvarande styrelseordförande.

Ämnen i artikeln:

JollyroomLek och hobby

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Läs mer: Flygande start på året för Jollyroom: ”Kalla vädret har drivit extrema behov”

Efter mer än tio år lämnar grundarna av Jollyroom över rollerna som vd och hr-chef, enligt ett pressmeddelande.

Mattias Jacobsson kommer att ta över som vd efter Ole Sauar. Han har arbetat i bolaget sedan 2015 och har tidigare varit ansvarig för inköp, marknadsföring och försäljning på Jollyroom.

– Jag känner mig hedrad, glad och entusiastisk över att få leda Jollyroom in i framtiden tillsammans med engagerade medarbetare, duktiga ledare och viktiga partners. Organisationen har jobbet hårt i många år för att positionera verksamheten för framtidens varuhandel och ser med tillförsikt fram emot att nå vår vision som störst i Europa inom e-handel för barn- och babyprodukter, säger Mattias Jacobsson.

Ole Sauar grundade Jollyroom tillsammans med sin sambo Terese Fernbring 2009. Även hon lämnar nu sin roll som HR-ansvarig och ersätts av Nicole Berger.

– Jag är glad över den spännande utmaningen i att få driva och leda viktiga personalfrågor tillsammans med vårt växande HR-team på Jollyroom. En stor nyckelfaktor till vår framgång är att arbeta med rekrytering i egen regi, säkerställa den interna utvecklingen för medarbetare och ledare samt skapa en attraktiv och härlig arbetsplats, säger Nicole Berger, HR-chef.

Grundarna kommer dock inte att lämna bolaget helt. Ole Sauar blir styrelseordförande medan Terese Fernbring blir rådgivare och kommittéordförande i organisatoriska frågor.

– Terese och jag ser fram emot att jobba vidare från moderbolaget framöver. Vi har ett stort förtroende för våra ledare i verksamheten där många nu har varit med en längre tid. Mattias och Nicole är två av dessa resurspersoner, med egenskaper utöver det vanliga. Vi tror på interna lösningar i organisatoriska förändringar. Både Mattias och Nicole har haft stark utveckling och påverkat verksamheten och resultatet i hög grad. Nu ser vi fram emot att låta duktiga kollegor träda fram, hålla facklan och visa vägen, säger Ole Sauar, tidigare vd och nuvarande styrelseordförande.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev