torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Ny turbulens hos Rizzo Group –nu byts ledningen ut

Publicerad: 14 juni 2023, 05:45

Helena Morland är ny vd för Rizzo Group.

Foto: Pressbild

Rizzo Group gör förändringar i toppen. Vd:n byts ut – liksom styrelseordföranden.

Ämnen i artikeln:

Rizzo GroupLedarskapDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Rizzo Group har just fått in nytt kapital via en nyemission, vilket säkrat fortsatt drift av verksamheten.

När man nu tar nya tag görs det med en ny vd. Styrelsen har beslutat att Helena Morland ska leda bolaget i nästa fas.

– Vi är väldigt nöjda över att Helena har valt att tackat ja till att bli vd för Rizzo Group. Detta skapar stabilitet och långsiktighet i vårt arbete med att göra Rizzo Group till ett lönsamt och starkt bolag, säger styrelseordförande Tommy Jacobson.

Helena Morland har sedan i slutet av november varit vice vd för bolaget – och under våren har hon klivit in som tillförordnad när ordinarie varit sjukskriven.

Tidigare har hon varit Rizzo Groups inköps- och marknadschef.

– Helena har under flera år visat kraft i sitt ledarskap, engagemang och driv att utveckla Rizzo Group till ett framgångsrikt bolag på den nordiska marknaden. Med hennes marknadsfokus och det team hon håller på att bygga är jag övertygad om att vi kommer att nå de mål som vi har presenterat för marknaden i samband med den nyemission vi nyligen genomfört, fortsätter Tommy Jacobson.

Jonas Stille, som varit vd för Rizzo Group sedan i november, kommer att arbeta kvar inom bolaget fram tills årsskiftet men i en annan roll.

I samband med detta kliver också Tommy Jacobson av som ordförande för bolaget. Vice ordförande Jonas Blomqvist tar över fram till nästa årsstämma.

– Skälet till att jag väljer att lämna över ordföranderollen till Jonas Blomqvist är att styrelsen behöver mer operativ kraft för att leda den strategiska förändringen framåt och vara ett bra stöd till VD och ledning inom Rizzo Group. Jonas har den rätta erfarenheten för detta och den tid som krävs. Vi inom Zenith Group tror fortfarande starkt på Rizzo Group och jag kommer personligen fortsatt vara väldigt aktiv i styrelsen, säger Tommy Jacobson som blir kvar som ledamot i styrelsen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev