Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Nellys vd lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan

Publicerad: 13 juni 2022, 07:50

Nellys vd lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Jakten på en ny vd inleds direkt.

Ämnen i artikeln:

NellyE-handel

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Nellys styrelse har kommit överens med bolagets vd, Kristina Lukes, om att hon ska lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. 

– Styrelsen vill framföra sitt varma tack till Kristina Lukes för hennes insatser och den tid som hon har arbetat för bolaget, säger styrelseordförande Mathias Pedersen i en kommentar. 

LÄS OCKSÅ: E-handelns dödssynder – 14 misstag som får kunderna att fly

För Dagens industri uppger han att bolaget behöver nya krafter som tar tag i nästa steg när omvärldstrycket på branschen ökar.

– Kristina Lukes har gjort en bra insats i det här bolaget under sina år då hon har koncentrerat verksamheten till Borås och varit med och implementerat ett automatiserat och mycket välfungerande lager. Sen är det fortsatt så att bolaget står inför stora utmaningar och är på en omställningsresa mot lönsamhet, säger han till tidningen. 

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny permanent vd inleds omedelbart. Under tiden blir Helena Karlinder-Östlundh, nuvarande chef personal, kommunikation och hållbarhet, tillförordnad vd. 

LÄS OCKSÅ: Hela listan – här är de 100 mäktigaste i handeln

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev