söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Maktskiftet: I dag tar han över rodret hos apoteksjätten

Publicerad: 10 januari 2022, 08:18

Rasmus Nerman, ny vd för Apoteket. Foto: Anders och Mia

I dag tillträder Rasmus Nerman som vd för Apoteket. Ann Carlsson har gått vidare till ett nytt toppjobb som vd för Systembolaget.

Ämnen i artikeln:

Apoteket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Klart med ny vd för Apoteket – han tar över 

– Med stor förväntan kliver jag in genom dörrarna som vd för Apoteket. Jag ser mycket fram emot att få lära känna alla kompetenta kollegor i detta anrika bolag. Den första tiden vill jag sätta mig in i verksamheten med allt från dagliga kundmöten till större projekt som det nya e-handelslagret som på ett hållbart sätt ska hantera den ökande e-handeln, säger Rasmus Nerman i en kommentar. 

Närmast kommer Rasmus Nerman från Humana där han varit vd och koncernchef sedan 2015. Innan dess var han koncernchef för Innovativ Omsorg i Norden, som sedan 2014 ingår i Humana. Han har även arbetat inom Boston Consulting Group med inriktning på hälsovård. 

– Vi välkomnar Rasmus Nerman till Apoteket. Vi är övertygade om att han med sitt positiva driv och gedigna erfarenhet av vård och omsorg kommer fortsätta utveckla Apoteket som Sveriges ledande hälsoaktör, säger styrelseordförande Ingrid Bonde. 

Rasumus Nerman efterträder Anna Carlsson som är ny vd för Systembolaget. 

LÄS MER: Ann Carlsson lämnar Apoteket – för att ta över Systembolaget

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev