måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Magnus Carlsson lämnar ÖoB efter oenighet – hon tar över som vd

Publicerad: 9 november 2021, 14:12

Magnus Carlsson har varit vd för ÖoB i drygt ett och ett halvt år.

Foto: Julia Forsberg

ÖoB:s vd kliver av. ”Osäkerheten kring strukturaffären med Europris samt att vi har olika syn på hur strategin ska implementeras ligger till grund för att jag nu väljer att gå vidare”, säger han i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

ÖoB

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Magnus Carlsson har varit vd för Runsvensgruppen samt dotterbolaget Runsven AB och ÖoB sedan mars 2020. 

Nu väljer han att sluta. 

– ÖoB har en spännande position i lågprishandeln och jag är imponerad över det starka drivet i ÖoBs organisation. Pandemin har påverkat verksamheten. Osäkerheten kring strukturaffären med Europris samt att vi har olika syn på hur strategin ska implementeras ligger till grund för att jag nu väljer att gå vidare, säger han i en kommentar. 

LÄS MER: Nya ÖoB-vd:ns huvudvärk: Samarbetet med Europris knakar och ska prövas i domstol 

Styrelseordförande Oskar Svensson bekräftar den bilden. 

– Magnus har varit vd för Runsvengruppen i en utmanande tid. Med hög integritet och ett inspirerande ledarskap har Magnus blivit en omtyckt ledare i vår organisation. Magnus och styrelsen är överens om strategin framåt men vi har olika syn på hur den ska förverkligas och därför har Magnus valt att lämna sitt uppdrag, säger han.  

Runsvensgruppens hr-chef Eva Lundqvist har utsetts till ny vd. Samtidigt blir CFO Daniel Holgersson vice vd. 

– Vi är tillfreds över att vi kunnat hitta en kvalificerad intern ersättare i Eva Lundqvist som är väl rustad att ta över genom sin gedigna erfarenhet av bolaget och sitt tydliga fokus på genomförande. Tillsammans med Daniel Holgersson kommer hon på ett utmärkt sätt stärka ÖoB, säger Oskar Svensson. 

Eva Lundqvist tillträder 15 november. 

– Jag ser fram emot att tillsammans med Daniel och övriga i ledningen realisera strategin i högt tempo för att utveckla ÖoB. Vi har en konkurrenskraftig varuförsörningskedja, ett väl utvecklat kategoriarbete och en bra sortimentsmix. Fokus kommer vara att fullt ut implementera vårt konceptuvecklingsprogram med taktiska varuplaceringar för att få till en mixförskjutning mot fler specialvaror, säger hon. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev