måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Leksaksjätten byter vd – styrelsen och Baldvin Georgsson är överens om att han ska sluta

Publicerad: 10 mars 2023, 14:34

Baldvin Georgsson slutar som vd för Lekia.

Foto: Andreas Dyrberg Skog

Lekia byter vd. Baldvin Georgsson har tillsammans med styrelsen kommit överens om att han lämnar posten.

Ämnen i artikeln:

LekiaRekryteringDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Baldvin har under sina dryga fyra åren på Lekia framgångsrikt utvecklat bolaget finansiellt och affärsmässigt. Bolagets handlarägda butiker har växt i antal och affärsaktiviteterna inom koncept och inköp har intensifierats. Jag vill tacka Baldvin för hans avgörande insatser för bolagets utveckling. Tack vare Baldvin har vi lyft företaget till en ny nivå, säger styrelseordförande Christian Wijkström i en kommentar.

Styrelsen har utsett Johan Engström till tillförordnad vd. Han är i dag konsult men har tidigare varit vd för Brafab, som säljer trädgårdsmöbler, liksom för leksakstillverkaren Brio.

Rekryteringen av en ordinarie inleds omgående. Baldvin Georgsson kommer att stå till Lekias förfogande under en övergångsperiod.

– Jag är mycket nöjd med vad vi tillsammans har åstadkommit under min tid som vd. Det har varit ett privilegium att få leda och utveckla verksamheten. Personalen är bolagets största tillgång och jag vill särskilt tacka dem för deras insatser. Lekia är nu väl positionerat för att kunna växa i linje med tillväxtplanen mot 2026. Tillsammans har vi tagit bolaget till en ledande position inom handeln för leksaker, säger han själv i enkommentar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev