lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Lars-Åke Tollemark kliver av – köpcentrumjätten får ny Nordenchef

Publicerad: 22 december 2020, 09:44

Foto: Johan Marklund

Unibail-Rodamco-Westfield Norden byter vd i början av nästa år. Jurn Hoeksema ersätter Lars-Åke Tollemark som nu kliver av: ”Det känns som helt rätt timing att lämna över posten”, säger han.

Ämnen i artikeln:

Unibail-Rodamco-Westfield

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Jurn Hoeksema tillträder från och med den 1 januari. Han kommer ursprungligen från Holland, men har bott i Stockholm i sex år och har tidigare arbetat som bland annat COO på fastighetsbolaget Citycon.

– Jag känner mig hedrad att inta rollen som vd för Unibail-Rodamco-Westfield Norden. Med min kombinerade erfarenhet från fastighetsbranschen, retail samt från många år av arbete utomlands, hoppas jag kunna tillföra ett internationellt perspektiv och flertalet idéer om hur vi tillsammans som team ska kunna fortsätta att utmana branschen, säger han i en kommentar.

Jurn Hoeksema blir ny vd för Unibail Rodamco i Norden från 1 januari.

Lars-Åke Tollemark går vidare inom URW-koncernen och tillträder rollen som senior advisor. Han kommer främst att arbeta med rådgivning och strategisk stöttning kring utveckling, förhandling och public affairs.

Det nya kontraktet sträcker sig åtminstone till april 2023.

– Efter tio år i rollen som vd och efter att ha hanterat den allra mest kritiska corona-situationen, känns det som helt rätt timing att lämna över posten. Jag är väldigt glad över att det är just Jurn Hoeksema som tar över och jag är övertygad om att han är helt rätt person för att fortsätta leda teamet, utmana branschen och driva bolaget vidare härifrån, säger Lars-Åke Tollemark.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev