lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Kungsängen värvar från Byggmax – Marcus Essesjö tar över som vd

Publicerad: 27 oktober 2020, 12:25

Kungsängen värvar Byggmax Sverigechef. Marcus Essesjö tar över som vd för bolaget. ”Jag ser fram emot att fortsätta den starka utveckling Kungsängen redan startat”, säger han i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

KungsängenHeminredning

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Marcus Essesjö, i dag Sverigechef för Byggmax, blir ny vd för Kungsängen efter Peter Gustafsson.

– Vi har en väldigt spännande framtid framför oss och gör nu en generationsväxling till Marcus som kommer att fokusera på att genomföra bolagets tillväxtplan, inklusive vår omnistrategi, och fortsatta digitalisering, säger styrelseordförande Johan Röhss i en kommentar.

Han menar att Marcus Essesjö, med sin erfarenhet från detaljhandeln, har rätt profil för uppdraget.

Innan han började på Byggmax har han haft ledande positioner inom sälj och marknad hos Åhléns, Elgiganten och Media Markt.

– De fyra senaste åren har jag verkat i en bransch där konkurrensen om kunderna ökat och kraven på bättre produkter till bättre priser varit i fokus. Kungsängen har en unik position att erbjuda kunderna det de efterfrågar och jag ser fram emot att fortsätta den starka utveckling som bolaget redan startat, säger Marcus Essesjö i en kommentar.

Vd-skiftet sker senast i april nästa år. Peter Gustafsson blir efter det kvar inom bolaget som delägare, styrelseledamot och operativt ansvarig för supply chain.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev