torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Karin Johansson lämnar Svensk Handel – återförenas med ex-kollegan

Publicerad: 24 augusti 2021, 11:07

Foto: Press

Svensk Handels vd Karin Johansson avgår. Hon har rekryterats till ett nytt toppjobb inom Svenskt Näringsliv. ”Jag känner djup tacksamhet för förtroendet att få leda Svensk Handel och är samtidigt entusiastisk inför den nya roll som väntar mig”, säger Karin Johansson.

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Karin Johansson har varit vd för Svensk Handel i åtta år. Nu går hon vidare till rollen som vice vd och chef för den nya sammanslagna funktionen Näringspolitik och Opinionsbildning på Svenskt Näringsliv.

Som vice vd får hon samma titel som den före detta kollegan Mattias Dahl, som tidigare var förhandlingschef på Svensk Handel.

Svensk Handels styrelseordförande Anders Svensson tappar alltså sin vd. Samtidigt är han ledamot i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse och kommer i den rollen fortsatt ha kontakt med Karin Johansson.

LÄS MER: Jakten har börjat – Anders Svensson listar tre krav på nya vd:n 

– Jag är mycket tacksam över det nära samarbete jag haft förmånen att ha med Karin och jag är helt övertygad om att Karin, med sitt ledarskap, engagemang och sin breda erfarenhet, kommer att bidra till att göra Svenskt Näringsliv till en ännu starkare röst i samhällsdebatten, säger han.

Karin Johansson tillträdde uppdraget som vd för Svensk Handel 2013. Hon tillträder uppdraget på Svenskt Näringsliv senast i februari 2022 och behåller sin roll i Svensk Handel fram till dess.

– Handeln är en bransch i snabb förändring. Det saknas verkligen inte utmaningar. Men jag slutar aldrig imponeras av den kraft och kreativitet som branschen gång på gång visar. Det har varit en förmån att få vara med på resan under så många år, säger Karin Johansson.

LÄS MER: Karin Johansson leder en splittrad bransch genom coronakrisen: ”Jag har jobbat hysteriskt”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev