Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Jarno Vanhatapio har hittat sin kronprins – branschveteranen blir ny vd för NA-KD

Publicerad: 19 januari 2022, 09:55

Grundaren Jarno Vanhatapio slutar som vd för NA-KD. Anders Kristiansen tar över.

Foto: Pressbilder

Jarno Vanhatapio släpper delvis taget om sin skapelse. Branschveteranen Anders Kristiansen blir ny vd för NA-KD. ”Han är ett internationellt etablerat namn med en meritlista som talar för sig själv”, säger grundaren i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

Na-kd

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


NA-KD byter vd. Redan i våras flaggade grundaren Jarno Vanhatapio att han ville lämna vd-posten och ta ett kliv tillbaka. 

– Styrelsen och jag har varit på jakt efter en ny vd för att leda NA-KD:s nästa fas av global expansion. I Anders har vi hittat den personen. Han har rätt entreprenöriell energi och kunskap för att fortsätta vår tillväxtresa. Han är ett internationellt etablerat namn med en meritlista som talar för sig själv, säger Jarno Vanhatapio i en kommentar. 

Närmast kommer han från posten som vd för Esprit. Tidigare har han bland annat varit vd för New Look, vice vd för Bestseller i Kina, Kinachef för Staples och Asienchef för Lyreco. 

Anders Kristiansen tillträder 1 mars. 

Jarno Vanhatapio fortsätter att jobba med NA-KD som strategisk rådgivare kring produkt och kund, samt som styrelseledamot. Han är också tredje största aktieägare i bolaget. 

– Jag ser fram emot att stötta Anders Kristiansen i det strategiska arbetet kring innovation och sortiment när han nu ska leda bolaget framåt. Detta är en massiv rekrytering och ett stort steg i NA-KDs utveckling. Jag är extremt exalterad kring detta, säger han. 

Anders Kristiansen är taggad för sin nya roll. 

– NA-KD har på kort tid gjort en imponerande resa och byggt upp ett modeimperium på den Europeiska marknaden. Med min tidigare erfarenhet ser jag mycket fram emot att expandera på fler kontinenter och att fortsätta etablera bolaget som den ledande aktören när det kommer till hållbart mode, säger han i en kommentar. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev