tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Icas apotek värvar Kjell & Companys vd – har jobbat hos största konkurrenten

Publicerad: 10 mars 2021, 07:55

Apotek Hjärtat har värvat en ny vd. Eric Lundberg ersätter Anders Nyberg. ”En duktig ledare med starka värderingar”, säger ägaren Ica Gruppens vd Per Strömberg.

Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatApotek

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Läs mer: Han tar över som vd för Kjell & Company: ”Fortsätta vår tillväxtresa”

Market berättade 12 januari att Ica-ägda Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg ska gå i pension och nu är efterträdaren alltså klar.

Senast i september tar Eric Lundberg över.

– Eric Lundberg har en lång bakgrund inom detaljhandel och en gedigen erfarenhet av transformationer. I sitt senaste uppdrag skapade han en framgångsrik omnikanalaktör. Han är en duktig ledare med starka värderingar. Jag är glad att han har tackat ja till att fortsätta driva Apotek Hjärtats förändringsresa, säger Per Strömberg.

Branschen är ingen nyhet för Eric Lundberg som var marknadsdirektör på Apoteket AB innan Kjell & Company rekryterade honom.

Dessutom har han haft motsvarande befattningar på bland annat Plantagen och Bauhaus.

– Apoteksmarknaden befinner sig i en spännande förändring med starkt fokus på digitalisering och nya kundbeteenden. Apotek Hjärtat har en stark servicekultur och ett väl positionerat varumärke för att möta kundernas framtida behov. Jag ser fram emot att bidra till Apotek Hjärtats fortsatta utveckling och spännande tillväxtresa tillsammans med alla engagerade medarbetare och kunder, säger Eric Lundberg.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev