torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Hon blir Granngårdens nya vd – tillträder i maj 2023: ”En önskan att göra skillnad”

Publicerad: 28 oktober 2022, 14:00

Martina Axèll tar över som vd för Granngården efter Olof Fransson. Foto: Pressbild

Martina Axèll blir ny vd för butikskedjan Granngården och tillträder 1 maj 2023. Hon kommer närmast från Unilin Nordic och har innan det arbetat på både Ikea och Aj Gruppen.

Ämnen i artikeln:

Granngården

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Granngården låter under fredagen meddela att Marina Axèll blir ny vd för butikskedjan.

– Martina har bred detaljhandelskompetens längs hela värdekedjan, tillika toppledarerfarenhet från industriella varumärken med goda resultat. Vi är övertygade om att Martinas profil kommer passa väl in hos Granngården i den fas vi nu går in i, säger Trond Fidje, styrelseordförande för Granngården, i ett pressmeddelande.

I augusti blev det klart att den tidigare vd:n Olof Fransson slutade, sedan dess har kedjan drivits av Trond Fidje under rekryteringsprocessen efter en ny vd.

Nu är det alltså bekräftat vem denne nya vd blir, Martina Axèll från Helsingborg.

– Jag känner mig otroligt privilegierad att ha fått möjligheten att leda ett företag med så starka värderingar, och en önskan att göra skillnad, som Granngården. Retail befinner sig i en spännande fas med många förändringar och ändrat kundbeteende som driver på utvecklingen i hög takt. Det är väldigt inspirerande att tillsammans med alla på Granngården vara en drivande faktor i den processen, säger Martina Axèll i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Granngården jagar ny vd – då tror ägaren att en ny ledare är på plats 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev