Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Hon är inte längre en tillfällig lösning – Marie Nygren blir permanent vd för Coop Sverige

Publicerad: 22 februari 2022, 10:01

Marie Nygren blir kvar som vd för Coop Sverige.

Foto: Pressbild

Marie Nygren blir ordinarie vd för Coop Sverige. Hon har varit tillförordnad på posten sedan slutet av december. ”Jag ser fram emot uppgiften att få fortsätta att leda Coops utveckling”, säger hon i en kommentar. 

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Tillfälliga Coop-vd:n om framtiden: ”Jag tror att vi behöver ha lite lugn och ro ett tag nu”

Marie Nygren, som tidigare vad vd för KF, klev in som tillförordnad vd för Coop Sverige i december, när Magnus Johansson slutade. 

Nu meddelar KF att hon blir kvar på posten. 

– Coop har de senaste åren tagit stora kliv framåt och genomfört ett stort antal viktiga investeringar i digital infrastruktur och automatiserade processer. Det arbetet kommer att fortsätta i samma höga takt som innan. Samtidigt ska vi fortsätta att differentiera vårt erbjudande och skapa relevans i alla situationer för våra medlemmar och kunder. Jag ser fram emot utrullningen av vårt nya butiksformat Xtra, det fortsatta arbetet med att utveckla vår digitala kundresa för att möta digitaliseringen som sker i samhället, men också det världsledande arbetet vi gör inom hållbarhet med hållbarhetsdeklarationen inom Coop, säger hon i en kommentar.  

När Marie Nygren klev in som vd för Coop Sverige blev Leif Linde, styrelseordförande i KF, arbetande styrelseordförande. Det är en lösning kooperationen nu väljer att fortsätta med. 

– Vi är väldigt glada över att Marie Nygren vill fortsätta i rollen som vd för Coop Sverige AB. Vi har stora förhoppningar om att den strategi som är beslutad för Coop ska fortsätta bidra till verksamhetens starka utveckling och möta våra medlemmars behov. Marie har både rätt driv och erfarenhet för att fortsätta utveckla Coops erbjudande och skapa rätt förutsättningar för lönsam samhandel och tillväxt tillsammans med de butiksdrivande konsumentföreningarna, säger Leif Linde i en kommentar. 

LÄS MER: Magnus Johansson om sin snabba sorti: ”Hoppas det kan innebära en nystart för Coop”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev