måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Handelns Mäktigaste kliver av – Willys får ny vd nästa år

Publicerad: 6 juli 2023, 06:17

Nyligen utsågs Thomas Evertsson till Handelns Mäktigaste av Dagligvarunytt och Market.

Foto: Agneta Renmark

Willys byter vd. Thomas Evertsson avslutar sin operativa karriär. Efterträdaren plockas internt inom Axfood.

Ämnen i artikeln:

WillysAxfoodLedarskapDagligvaror

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Handelns Mäktigaste 2023: Här är hela listan

– Efter att ha lett Willys på ett fantastiskt sätt har jag full respekt för att Thomas Evertsson nu väljer att under ordnade former runda av sin operativa karriär efter årsskiftet. Jag är väldigt glad över att Nicholas Pettersson är den som kommer att axla rollen efter Thomas. Nicholas breda erfarenhet från dagligvaruhandeln och nuvarande roll i Dagab innebär att han har helt rätt erfarenhet för uppdraget. Nicholas är dessutom en mycket uppskattad ledare, med kunder, medarbetare och affären i fokus, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

1 februari tillträder Nicholas Pettersson som vd för Willys. Han har arbetat inom Axfood i nästan 20 år och är i dag vd för Dagab.

– Jag känner mig hedrad över att ha fått möjligheten att ta vid efter Thomas, som har utvecklat Willys till att vara Sveriges mest rekommenderade dagligvarukedja. Att tillsammans med det otroligt duktiga teamet på Willys få möjlighet att fortsätta utveckla Willys starka position med Sveriges billigaste matkasse är en uppgift som jag ser mycket fram emot, säger Nicholas Pettersson själv i en kommentar.

Nicholas Pettersson tar över vd-posten på Willys.

Foto: Press

Thomas Evertsson, som nyligen utsågs till Handelns Mäktigaste Market och Dagligvarunytt, väljer enligt pressmeddelandet att avsluta sin operativa karriär.

– Efter nästan 16 år på Willys har jag valt att gå in i en ny fas av min karriär. Jag har haft en fantastisk tid på Willys där jag i min roll som vd fått möjligheten att leda utvecklingen av Willys till det Willys är i dag. Det är nu en bra tidpunkt, både för företaget och för mig personligen, att på ett planerat och kontrollerat sätt lämna över till en förträfflig person. Jag är mycket glad över att det är just Nicholas som i början av nästa år tar över rodret för att leda Willys fortsatta resa, säger han i en kommentar.

Rekryteringen av en ersättare till Nicholas Pettersson som vd för Dagab inleds omgående.

LÄS OCKSÅ: Hela listan: Coop spöade Ica – men gjorde brakförlust

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev