Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vd-byte

Han tar över som vd för Kjell & Company: ”Fortsätta vår tillväxtresa”

Publicerad: 10 mars 2021, 07:47

Andreas Rylander tar över som vd för Kjell & Company när Eric Lundberg går till Apotek Hjärtat. Han är i dag operativ chef för kedjan och har tidigare fungerat som tillförordnad vd.

Ämnen i artikeln:

HemelektronikKjell & Company

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Icas apotek värvar Kjell & Companys vd – har jobbat hos största konkurrenten

– Vi är väldigt glada att Andreas Rylander accepterat erbjudandet att ta över rollen som vd. Han är djupt förankrad i organisationen och har gjort ett fantastiskt arbete, bland annat med att etablera Kjell & Company i Norge, som tillförordnad vd under 2017/18 då lönsamheten ökade kraftigt under Andreas ledarskap och nu senast som operativ chef. Styrelsen ser det som ett naturligt steg att Andreas tar över som vd och fortsätter tillsammans med vårt starka ledarteam att realisera den långsiktiga plan som vi tagit fram för Kjell & Company, säger ordförande Ingrid Jonasson Blank.

Andreas Rylander har varit operativ chef för kedjan sedan 2016 och klev in som tillförordnad vd under glappet, innan Eric Lundberg tillträdde.

Han kom till Kjell & Company redan 2002 som säljare och har efter det haft fler olika positioner inom bolaget.

– Jag är väldigt glad över att få styrelsens förtroende att leda Kjell & Company tillsammans med alla mina fantastiska kollegor. Vi har under åren utvecklat en stark företagskultur och ett attraktivt kunderbjudande. Vi uppvisar lönsam tillväxt i såväl service points som e-handel och är väl positionerade för att fortsätta vår tillväxtresa, säger Andreas Rylander själv i en kommentar.

Under fjolåret ökade Kjell & Company försäljningen med knappt sju procent enligt preliminära siffror till en omsättning på två miljarder kronor. Rörelsemarginalen landade på sju procent.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev